Виталий Кличко специално благодари на българите, но добави: Войната може да стигне навсякъде


Виталий Кличко специално благодари на българите, но добави: Войната може да стигне навсякъде
Снимка: GettyImages

31500 0

Кметът на Киев Виталий Кличко направи специално обръщение към България и гражданите ѝ. Той изрази благодарности към българите за гостоприемността по време на конфликта Русия - Украйна. Освен това обаче Кличко допълни, че "войната може да стигне навсякъде".

"На българите искам да кажа: „Благодаря Ви много за гостоприемството! За големите ви сърца! Благодаря на всички, които подкрепяте Украйна в желанието си да спре войната. Надяваме се войната да не стигне никога до България, но вече знаем, че тя може да стигне навсякъде" - заяви той пред "Нова".

"Искам да кажа на украинците, че ще направим всичко възможно да спрем войната. Надяваме се руските войници да си тръгнат сами, но ако не стане, ние ще ги изпратим обратно у дома. Нямаме друг избор. Надявам се, че всеки един от 40-те милиона украинци тук, но и извън страната, продължава да вярва, че мирът ще се върне в Украйна.

Имахме огромни планове за това лято. Тук сме организирали финалния мач от Шампионската лига, музикалния конкурс Евровизия се проведе в Киев преди няколко години. Моята мисия беше да върна колкото се може повече ветерани от войната в родния им град. През лятото бяхме подготвили голям турнир по мини футбол тук.

Всички планове са разрушени. Градът тотално се промени. Живеем в изцяло различна реалност. Надявам един ден нормалният живот да се завърне. И да не мислим за оръжия и за смърт, а за това как да развием града си. Украйна е европейска страна - с нашата история и манталитет, географски също сме в Европа. Надявам се един ден да осигурим европейски стандарт на живот за всички хора в Украйна. Това е нашата цел" - допълни още Кличко.

Както е известно, друг голям украински боксьор Олександър Усик взе решение да се бие с Антъни Джошуа. Как реагираха братята Кличко на това, че Усик напуска Украйна, за да се бие с Джошуа?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички