Майк Тайсън към Джошуа: Габаритите в бокса не значат нищо


Майк Тайсън към Джошуа: Габаритите в бокса не значат нищо
Снимка: Getty Images/Guliver

10545 0

Легендарният боксьор Майк Тайсън сподели мнението си относно мача-реванш между Олександър Усик и Антъни Джошуа. Както е известно, украинецът отне на Ей Джей титлите в тежка категория на WBA, WBO и IBF, но британецът поиска реванш. Изглежда такъв ще има скоро, тъй като Усик взе решение да преустанови участието си във военните действия в родината му и да започне да тренира за мача (подробности тук).

Според американската звезда от близкото минало Джошуа трябва да промени начина си на подготовка, тъй като неговите габарити няма да му позволят да спечели битката.

"Аз не бих се боксирал с Усик в момента, освен ако в моята зала няма няколко наистина неудобни левичари. Олександър всъщност надиграва опонентите си, карайки ги да допускат грешки. Джошуа не беше готов да се справи с човек с добър джаб", коментира Тайсън пред Daily Star.

"Габаритите не означават нищо. Когато погледнете статистиката, тя казва, че един човек тежи 109 килограма, а другият - 100 кг. Но не можете да претеглите нечия воля, желание и решителност. Подвижността на Усик просто обърка Джошуа. И преди съм се сблъсквал с подвижност. Това е като танците. Някои хора просто не могат да се справят с това", допълни "Железния Майк". А ето защо наскоро той бе заплашен с пистолет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички