Кличко: Руската пропаганда гласи, че украинците сме историческа грешка!


Кличко: Руската пропаганда гласи, че украинците сме историческа грешка!
Снимка: Getty Images

7357 0

Боксовата легенда на Украйна Владимир Кличко определи военните действия на Русия срещу народа му като геноцид и посочи от какво се нуждае страната му към този момент.

"Ние, украинците, се борим за нашата свобода и демократичните принципи, които споделяме с нашите съюзници. Определено имаме нужда от подкрепа. Сега се нуждаем от хуманитарна помощ и военно оборудване. В този момент имаме нужда от много и в големи количества. Обещавам, че ние, украинците, ще върнем многократно повече, защото защитаваме не само Украйна, но и света", каза по-младият брат Кличко, цитиран от "Fightnews.info".

"Ако говорим за Третата световна война, от която всички много се страхуват, значи тя вече е започнала в Украйна. Това е безсмислена война, която путинова Русия отприщи, убивайки хора и фактически започвайки геноцид над украинския народ. Тяхната пропаганда казва, че украинците са грешка на историята. Просто чуйте това: Ние не трябва да съществуваме, ние сме грешка на историята", продължи бившият световен шампион в тежка категория.

"Този абсурд трябва да приключи. И колкото по-скоро се случи това, толкова по-добре", завършва Владимир. А ето как, според Кличко, неговата Украйна успява да удържи по-мощната уж руска армия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички