Как Майк Тайсън удари журналист и след това умишлено вбеси цяла Бразилия?


Как Майк Тайсън удари журналист и след това умишлено вбеси цяла Бразилия?
Снимка: Guliver/GettyImages

4779 0

Майк Тайсън винаги е имал специална връзка с проблемите и скандалите. Името на "най-лошия човек на планетата" постоянно бе сред заглавията на медиите по време на кариерата му и рядко това бе поради правилните причини. С възрастта това не се промени особено.

В много от пътите Железния Майк чудесно е знаел какво прави, но това сякаш важи най-вече за един конкретен случай от 2005 година. Тогава той вбеси цяла Бразилия. Той вече си бе навлякъл проблеми, след като нападна журналистически екип и буна човек с камера, като счупи оборудването му.

Това се случи при визитата му в Сао Пауло. Смята се, че инцидентът се е осъществил само пет месеца, след като Тайсън спря с бокса през 2005 година. Заради тази си проява бе призован в съда, за да даде показания. Неговата поява обаче бе доста показателна.

Тайсън наля масло в огъня и се появи с фланелка на националния отбор на Аржентина - големият враг на Бразилия. Тя дори бе лично подписана от легендата на "гаучосите" Диего Марадона. Майк я е получил като подарък при свое телевизионно участие по-рано през 2005 година, когато се срещнал с легендарния бивш футболист на Наполи и Барселона.

Няма официална информация какво точно се е случило с делото впоследствие, но със сигурност мнозина в Бразилия помнят и никога няма да забравят постъпката на Тайсън, който си ги е спечелил като врагове. Можете да видите снимка от появата му с фланелката на Аржентина по-долу в материала.

Какво пък е специалното обещание, което Майк Тайсън дава на Мохамед Али, а след това го спазва?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички