Африканска държава покани Майк Тайсън за неин посланик на... канабиса


Африканска държава покани Майк Тайсън за неин посланик на... канабиса
Снимка: Getty Images/Guliver

3221 0

Aфриканската държава Малави е отправила нетрадиционно предложение на бившата звезда в бокса Майк Тайсън. Тя иска бившият световен шампион да стане неин официален посланик на реколтата от канабис, съобщава "ВВС". В момента Железният Майк е предприемач и е инвестирал във ферма за канабис в САЩ.

Министърът на земеделието на Малави Лобин Лоу е изпратил писмо до американеца, в което го кани да влезе в тази роля и му съобщава, че промени в законодателството съобщават нови възможности. Според Лоу Малави не може да се справи сама, тъй като тази индистрия е сложна и изисква сътрудничество. "Затова бих искал да назнача Вас, г-н Майк Тайсън, като посланик на канабиса от Малави", пише политикът.

"ВВС" пише, че Асоциацията на производителите на канабис в САЩ сътрудничат по реализирането на сделката. Представителят на асоциацията за Малави Уези Нгаламила е заявила, че бившият боксьор е приел поканата и в момента има планове да посети страната.

Африканската държава легализира отглеждането и преработката на канабис за медицински, но не и за лични цели през миналата година. Правителството ѝ се надява, че ще "привлече инвеститори и дори потенциални купувачи" с помощта на Тайсън. Техният сорт марихуана - "Малави Голд", е известен сред употребяващите канабиса в цял свят. Ето колко марихуана пуши на месец легендата в бокса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички