Любовта на Майк Тайсън към гълъби: Кроше като 10-годишен и нокаут срещу боклукчия


Любовта на Майк Тайсън към гълъби: Кроше като 10-годишен и нокаут срещу боклукчия
Снимка: Guliver/GettyImages

8273 0

Един от най-великите боксьори в историята Майк Тайсън изпитва любов към гълъбите, още откакто е малко момче, а това не се е променило и до ден-днешен. Заради тях дори неведнъж е влизал в конфликти, а в следващите редове ще разкажем за два от най-любопитните такива.

Още като 10-годишен, крадец влиза в конфронтация с него и убива гълъба му, а на това Тайсън отговорил с кроше въпреки крехката си възраст. "Този тип откъсна главата на моя гълъб. Първото нещо, което някога съм обичал в живота ми, гълъбът.

Не знам защо, чувствам се абсурдно, само опитвайки се да го обясня. Гълъбите са толкова много като хората" - разказва самият Тайсън. А именно тогава вкарва и първото си кроше, за да последват още безброй много през живота му.

В друг момент от живота му пък директно е нокаутирал човек, който е събирал боклука. Причината за това е, че човекът взел да изхвърли и мървия гълъб на Тайсън, което го вбесило.

"Една сутрин се събудих и открих, че любимият ми гълъб, Жулиъс, е умрял. Бях съсипан. Щях да използвам кафеза му за бухалка за игра, за да го почета. Оставих го за момент и отидох да взема нещо вътре, а като излязох, видях, че боклукчията слага кафеза в боклука.

Изтичах бързо към него и го хванах, а след това с титаничен удар с дясната ръка беше заспал, превивайки се на пода като инфантилен ретард" - разказва пък за този случай Тайсън.

Наскоро пък стана ясна любопитна история за него. Оказва се, че Майк Тайсън пребивал партньорите си 5 пъти по-бързо, за да гледа... Том и Джери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички