Обещанието за отмъщение, което Тайсън дава на Мохамед Али и спазва (ВИДЕО)


Обещанието за отмъщение, което Тайсън дава на Мохамед Али и спазва (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

29431 0

Едва ли е изненада за някого, че идол на Майк Тайсън е (може би) най-великият боксьор за всички времена Мохамед Али. Но едва ли са много тези, които са запознати с една от най-любопитните истории между двамата, която бележи живота на Железния Майк. 

На 2-и октомври 1980 година Али се качва на ринга срещу Лари Хоумс и претърпява тежко поражение след технически нокаут. По това време легендата е далеч от най-силните си години, но едва 14-годишният Майк е разочарован от развоя. Той е пропътувал часове, за да гледа своя идол и по пътя към вкъщи не обелва и дума. 

На следващия ден обаче Тайсън получава шанс да чуе своя идол. Треньорът на Майк говори по телефона с Али и му обяснява, че в неговата зала тренира момче с умопомрачителен талант. И подава телефона на Тайсън. 

"Когато се превърна в професионалист, ще се изправя срещу Лари Холмс и ще отмъстя за теб", казва 14-годишният суперталант. 

На 21-годишна възраст Тайсън получава шанс да превърне думите си в реалност, след като в Атлантик Сити е организиран двубой между него и Холмс. Още по-специален е двубоят за Тайсън, тъй като в залата е лично Али, който преди битката му напомня обещанието, дадено преди 7 години. 

Тайсън е абсолютно безкомпромисен срещу ветерана. Той го смачква от бой, в 4-ия рунд го праща в нокдаун два пъти и със зловеща дясна кука приключва битката с нокаут - феноменално представяне и спазване на обещанието. 

Под статията можете да видите видео от нокаута, a след това може да се насочите към изключително интересния материал, посветен на шест факта за Мохамед Али, които едва ли знаете

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички