Изненада: Джошуа по-лек от Усик преди мача за световната титла?


Изненада: Джошуа по-лек от Усик преди мача за световната титла?
Снимка: Getty Images

5264 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа може да се окаже по-лек от следващия си съперник на ринга Олександър Усик. Двамата боксьори трябва да премерят сили в Лондон тази събота (25 септември) в сблъсък, който ще можете да гледате ТУК.

В последните седмици Усик тренира усилено, а близки до неговата подготовка твърдят, че боксьорът е качил близо 10 килограма специално за мача с Джошуа. Както е известно, доскоро украинецът се боксираше в полутежка категория, където килограмите са далеч по-малки.

При дебюта си в тежка категория в края на 2019 година Олександър Усик тежеше 97,5 килограма. Оттогава насам обаче украинецът не спира да качва килограми, за да може да се изравни по тежест с водещите боксьори в тежка категория.

СТЪПКА ПО СТЪПКА: КАК ДА СЕ РЕГИСТРИРАМЕ ЗА ДЖОШУА - УСИК В DAZN?

В същото време Антъни Джошуа продължава да сваля килограми. За мача с Кубрат Пулев Ей Джей беше свалил 3-4 килограма от стандартното си тегло, като тежеше 109,2 килограма. От снимки на Джошуа и Усик прави впечатление, че единият изглежда по-слаб отпреди, а другият - по-тежък.

За феновете на бокса ще бъде голяма изненада, ако видят Усик по-тежък от Джошуа на кантара в петък. Мнозина смятат, че това може да изиграе и психическа роля преди сблъсъка, който се очаква с голям интерес. Все пак е по-вероятно британецът да е по-тежък на кантара, макар и с не голяма разлика.

Бивш треньор на Владимир Кличко пък предупреди Антъни Джошуа, че Олександър Усик ще му създаде много проблеми (подробности четете тук).

ЕТО КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЧВА СБЛЪСЪКА ДЖОШУА - УСИК В БЪЛГАРИЯ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички