"Златното правило на Кубрат Пулев" в бокса - надеждата за успех на Усик срещу Джошуа


"Златното правило на Кубрат Пулев" в бокса - надеждата за успех на Усик срещу Джошуа
Снимка: Gulliver/Getty Images

9016 0

Боксовият свят е насочил погледи към предстоящата голяма битка при най-тежките, която противопоставя световния шампион Антъни Джошуа и Олександър Усик. Залогът е изключително голям, а до мача остават броени дни, като Джошуа срещу Усик ще се състои в събота (25.09) и ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Разбира се, големият фаворит в срещата е 31-годишният британец, който държи престижните колани на WBO, WBA, IBF и IBO. Украинецът обаче в никакъв случай не трябва да бъде отписван, а една от надеждите му ще бъде едно "златно правило" в бокса.

За него напомни българският боксьор Кубрат Пулев още преди близо година, когато му предстоеше да се изправи срещу Ей Джей. За съжаление на всички наши сънародници, Кобрата не успя да се възползва от него, както се надяваше.

"Видях, че Джошуа е като мен. Може да бъде победен. Всеки боксьор има силни и слаби страни. Не съм от типа хора, които търсят разузнавачи, за да разбера как се чувства сега съперникът. Има едно златно правило в бокса - не бива да се излиза непременно за нокаут, защото можеш да загубиш. Важното е да победя, дали с нокаут, или по точки - няма значение" - бяха тогава думите на българина за БНР.

През декември миналата година Пулев издържа почти до самия край на двубоя му с Антъни Джошуа, но все пак бе нокаутиран в 9-ия рунд, след като преди това на няколко пъти бе пращан в нокдаун. Сега 34-годишният Усик ще се опита да избегне именно подобна съдба, а един от шансовете му е именно това "златно правило", за което говореше Кубрат.

Все пак боксовите експерти не очакват Антъни да подцени своя опонент и да се хвърли в търсене на бърз нокаут. Известно е, че Джошуа вече си е патил и губил - срещу мексиканеца Анди Руис, което бе огромен шок за целия свят, така че вероятно винаги ще има едно на ум в бъдеще.

Сблъсъкът ще може да бъде наблюдаван само на едно място от територията на България. Вижте стъпка по стъпка как да се абонираме за Джошуа - Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички