История за музика, боядисване и бокс - съдията, който жестоко поряза Пулев срещу Чисора


История за музика, боядисване и бокс - съдията, който жестоко поряза Пулев срещу Чисора
Снимка: Instagram

11569 0

Кубрат Пулев ще излезе за втори път на професионалния ринг срещу Дерек Чисора в събота (9 юли). Българинът успя да победи Дел Бой в мача им през 2016-а година по точки въпреки пълната си доминация през цялата битка.

Двама от съдиите бяха отредили победа за Кобрата в своите карти (116-112 и 118-110), третият рефер обаче, според мнозина световни боксови експерти, се е опитал да пореже Кубрат, отсъждайки 115-113 в полза на Чисора.

ВИЖТЕ ОЩЕ: ГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК

Това решение на арбитъра провокира много дебати в социалните мрежи тогава. Някои боксови фенове го нарекоха "безумец", а други, че просто не е знаел какво прави там. От щаба на Кубрат Пулев също не бяха доволни с това решение.

В настоящия материал ще ви запознаем повече с Биат Хоусаман, познат още като човекът, който искаше да прецака Кобрата.

Кой е Биат Хоусаман?

Биат Хоусаман е добре познат на всички на швейцарската боксова сцена. Мнозина боксови почитатели в Швейцария останаха изненадани, когато той обяви пенсионирането си като рефер в края на 2020-а година.

ВИЖТЕ ОЩЕГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК!

В продължение на половин век Хоусаман се изявяваше като протагонист в швейцарския бокс. Спортът прави много за него. Първо, като активен боксьор с множество държавни шампионски титли, а след това като съдия и рефер с над 2300 ръководени битки.

Как швейцарецът навлиза в бокса?

Бащата на бившия рефер е бил бояджия със силен афинитет към музиката. Той е спрягал своя син за музикант, но за огромно съжаление нещата рязко са се променили. Биат остава сирак още на 12-годишна възраст. Неговите настойници са на мнението, че той трябва да се развие като личност, започвайки да работа от малък. По ирония на съдбата той се насочва към амплоато на баща си.

ВИЖТЕ ОЩЕГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК!

По-късно в гимназията неговите съученици го запалват по бокса. Той бързо слага ръкавиците и започва да тренира. Останалото е история, четирикратния швейцарски шампион предизвиква фурор в своята страна и мнозина започват да го спрягат за професионалист. Той обаче слага край на кариерата си, защото иска да развива своя бизнес за боядисване.

След девет дълги години обаче той отново влиза в бокса, но този път като длъжностно лице. През 1980 Хоусаман става рефер и много бързо придобива популярност. 

Неговият стил на ръководене и на вземане на решения винаги се е отличавал от останалите професионалисти. Швейцарецът неведнъж е заявявал, че щом двама боксьори стъпят на ринга всеки един от тях има напълно справедлив шанс за победа.

Заключение

Колкото и да е уважаван в швейцарските среди, за нас - българите, той се явява като палач, който бе готов безмилостно да пореже надеждите на Пулев за нов шанс за световната титла.

ВИЖТЕ ОЩЕГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК

За наше най-голямо щастие край ринга е имало двама други специалисти, които са наблюдавали внимателно двубоя и са отсъдили правилно в полза на Кубрат.

Сега пред Пулев се изправя отново Дерек Чисора. Шоуто на "O2 Arena" в Лондон ще бъде гарантирано. Единственото, което можем да направим, е да си пожелаем един страхотен боксов рецитал с компетентни отсъждания.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво се случи на първия мач между Пулев и Чисора.

Всичко за сблъсъка Кубрат Пулев - Дерек Чисора четете на SPORTLIVE.BG

ВИЖТЕ ОЩЕГЛЕДАЙ ПУЛЕВ - ЧИСОРА НА ЖИВО - ВИЖТЕ КАК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички