Британски боксьор определи ключа към победата както за Пулев, така и за Чисора


Британски боксьор определи ключа към победата както за Пулев, така и за Чисора
Снимка: GettyImages

2146 0

Малко преди началото на кантара за мача между Кубрат Пулев и Дерек Чисора бившият световен шампион в тежка категория Дейвид Хей определи от какво ще се нуждаят и двамата боксьори, ако искат да спечелят сблъсъка тази събота (9 юли).

"Много добре знам какво е да излезеш срещу Дерек Чисора. Бил съм там, познавам го много добре. Имах възможността да говоря с него наскоро. Според мен е в добра форма и е спокоен", заяви британецът.

"В последните си двубои той показа доста добри умения, въпреки че загуби, но нека не забравяме и срещу кого се изправяше, а именно - Джоузеф Паркър и Олександър Усик - бивш и настоящ шампион".

"Сега летвата също е поставена високо. Предстои му битка с Кубрат Пулев, това не е просто един случаен европейски боксьор. Да, той има две загуби, но те са от Владимир Кличко и Антъни Джошуа. И двамата тогава знаеха до самия край срещу кого се изправят".

"Ако трябваше да избирам с кой Чисора да се бия, то това щеше да бъде Дерек от 2012 година. Според мен, въпреки че е по-възрастен, сега е много по-опасен от преди. Неговият стил е добър, знае какво иска да направи във всеки един момент, има различна стратегия за всеки рунд".

"Пулев трябва да стои далеч от него на ринга. Когато Дерек е близо, той е смъртоносен, в такава ситуация Дел Бой знае как да изтощава и да нанася изключително силни крошета".

"От другата страна, Дерек ще трябва да пробие добрата защита на Пулев, за да има шанс. Също така зависи много и от начина, по който българинът възприема двубоя. Въпросът е: ще бъде ли готов Пулев да влезе в тази война?", завърши Хей.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво каза Дерек Чисора за Кубрат след пресконференцията вчера?

Всичко за двубоя Кубрат Пулев - Дерек Чисора четете на SPORTLIVE.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички