Свидетели на гибелта на Коби Брайънт: Хеликоптерът летеше ниско и звучеше странно


Свидетели на гибелта на Коби Брайънт: Хеликоптерът летеше ниско и звучеше странно
Снимка: Guliver/GettyImages

1590 0

Все повече се налага версията, че лошите метереологични условия в неделния ден в Калифорния са причината за трагедията, отнела живота на баскетболната легенда Коби Брайънт. Както е известно, бившата спортна звезда загина, след като хеликоптерът, отвеждащ го на тренировка или мач на дъщеря му, катастрофира и се запали.

Според говорителя на полицейското управление в Лос Анджелис Джош Рубенщайн, времето не е отговаряло на "нашите минимални стандарти за летене". Заради голямата мъгла, други хеликоптери, в това число и полицейски, в небето в онзи момент не е имало.

Очевидци на катастрофата споделят, че летателната машина е показвала обезпокоителни признаци, преди да се разбие. "Звукът на хеликоптера беше странен, той летеше много ниско. Видях го как пада, но беше трудно да се видят детайли, защото имаше силна мъгла. И тогава се появи голямо огнено кълбо. Мисля, че никой не би могъл да оцелее там", споделя 62-годишният Джери Кочарян пред "Los Angeles Times".

"Поради близостта на хеликоптера до земята, знаех, че нещо не е наред. Той летеше много ниско, сякаш се опитваше да кацне. Бавно зави наляво. Чух звука на удара. Веднаха се обадих на спасителната служба", допълва 61-годишният Скот Далин.

Катастрофата стана сутринта на 26 януари в района на Калабасас, Калифорния, САЩ. Разбилата се машина е била личният хеликоптер на 41-годишния Брайънт. Според различни източници, освен Брайънт, в трагичния инцидент е загинала 13-годишната дъщеря на спортиста - Джиана, нейна съотборничка, както и родителите ѝ, треньорката по баскетбол Кристина Маузер, а също и още едно момиче и неговата майка. За последните двама пасажери липсва потвърждение. А как реагира на трагедията американският президент Доналд Тръмп вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички