Ужасяваща трагедия: Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер


Ужасяваща трагедия: Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер
Снимка: Guliver/GettyImages

7645 0

В късните часове на неделния ден (26.01) кошмарна новина разтърси световния спорт. Баскетболната легенда Коби Брайънт е загинал в катастрофа с хеликоптер на едва 41-годишна възраст

Инцидентът е станал в Калифорния около 10 часа местно време. Брайънт е пътувал с частния си хеликоптер с поне още читирима души, твърди TMZ Sports. Според източници, Брайънт е отлетял от "Ориндж Каунти", където е домът му. Те са пътували за баскетболен мач. При сблъсъка в земята хеликоптерът се е възпламенил. 

Според информациите, няма оцелели при катастрофата, като една от жертвите е суперзвездата на НБА от близкото минало. По последни информации една от дъщерите на Брайънт (Джиана Мария) също е загинала на едва 13-годишна възраст. Жената на Коби и останалите му три дъщери, последната от които се роди едва през юни м.г., не са били в хеликоптера. Причините за катастрофата тепърва ще се изясняват. Новите подробности около катастрофата с Коби Брайънт четете тук! 

Роден е на 23 август 1978 във Филаделфия, в семейството на бившия играч от НБА Джо Брайънт. 
Въпреки че е избран в драфта от Шарлът Хорнетс, преди началото на сезон е разменен с Владе Дивац и преминава в Лос Анджелис Лейкърс, където остава до края на кариерата си. Оказал се на 17 години в НБА (рекорд за най-млад играч), Коби преживява трудни първи три години с малко шансове за изява и ограничени игрови минути.
С идването на Фил Джаксън като треньор през 1999 г., Коби става основна фигура в отбора заедно с Шакил О'Нийл. Следват три поредни шампионски титли, а след напускането на Шакил, Коби става безспорния лидер на „езерняците“. През 2006 на мач с Торонто Раптърс, бележи в един мач 81 точки (второ най-добро постижение в историята на НБА), а през 2009 и 2010 г. извежда Лос Анджелис Лейкърс до 15-та и 16-та титла. Печели наградата за Най-полезен играч (MVP) през редовния сезон през 2008.
На 13 април 2016 г., Коби изиграва последният си мач като играч в НБА. Вкарва 60 точки и осигурява победата на Лейкърс над Юта Джаз, прекратявайки 20-годишната си професионална баскетболна кариера.

Коби Брайънт е роден на 23 август 1978 г. във Филаделфия, в семейството на бившия играч от НБА Джо Брайънт. Той играе в Лос Анджелис Лейкърс, където остава до края на кариерата си. Оказал се на 17 години в НБА, Коби преживява трудни първи три години с малко шансове за изява и ограничени игрови минути.

С идването на Фил Джаксън като треньор през 1999 г., Коби става основна фигура в отбора заедно с Шакил О'Нийл. Следват три поредни шампионски титли, а след напускането на Шакил, Коби става безспорния лидер на „езерняците“. През 2006 на мач с Торонто Раптърс, бележи в един мач 81 точки, а през 2009 и 2010 г. извежда Лос Анджелис Лейкърс до 15-та и 16-та титла. Печели наградата за Най-полезен играч (MVP) през редовния сезон през 2008.

На 13 април 2016 г., Коби изиграва последният си мач като играч в НБА. Вкарва 60 точки и осигурява победата на Лейкърс над Юта Джаз, прекратявайки 20-годишната си професионална баскетболна кариера.

Брайънт печели пет пъти титлата през своята кариера, а цели 18 пъти попада в Мача на звездите. В кариерата си е отбелязал 33 643 точки, има 7047 овладяни борби и 6306 асистенции. Има и два олимпипийски медала със САЩ - през 2008 и 2012 г. Определян от мнозина за наследник на Майкъл Джордан и предшественик на ЛеБрон Джеймс.

Преди началото на срещата между Денвър Нъгетс и Хюстън Рокетс, Коби Брайънт бе почетен с минута мълчание в изключително емоционална обстановка в залата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички