Усик се готви да провали зрелище Фюри - Джошуа, иска двубой само след няколко месеца


Усик се готви да провали зрелище Фюри - Джошуа, иска двубой само след няколко месеца
Снимка: Liubomir Asenov / LAP.bg

4885 0

Следващият опонент на Антъни Джошуа може да бъде Александър Усик, а не Тайсън Фюри, защото украинецът вече се опитва да наложи правото си на задължителна битка.

Шампионът на IBF, WBA и WBO Джошуа и носителят на титлата на WBC Фюри изглежда са на път за сблъсък, за да решат безспорен шампион в тежка категория, но Усик е категоричен, че няма да отстъпи.

Президентът на WBO Пако Валкарсел засили надеждите на своя задължителен претендент Усик в събота вечер, мигове след като Джошуа победи Кубрат Пулев, чрез туитове: "Организаторът Еди Хърн знае значението на ангажимента. Топката е в корта на Хърн".

Съпромоутърът на Усик - Александър Красюк, който работи заедно с Хърн, ексклузивно заяви пред Sky Sports: „Моята прогноза, моят план и нашата стратегия е да направим Ей Джек срещу Усик през април или май 2021 г. Това е WBO, който има силата да наложи шампиона за задължителното.

Въпреки че всички искат да видят как Джошуа се бие с Фюри, не мисля, че тази битка вероятно ще се случи скоро."

По повод нокаута на Джошуа срещу Пулев, Красюк добави: "Все още не съм обсъждал представянето му с Усик, но трябва да призная, че Ей Джей изглеждаше доста убедително". 

Кубрат Пулев също има претенции да получи реванш от Джошуа, но това едва ли ще стане. В същото време се появиха информации, че Кобрата може отново да се бие с Хюи Фюри през 2021 година (подробности четете тук).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички