3 причини Антъни Джошуа да не може да откаже сблъсък с Кубрат Пулев


3 причини Антъни Джошуа да не може да откаже сблъсък с Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

7506 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще получи шанса си за световната титла на IBF, независимо от коментарите на Еди Хърн, че иска Джошуа да се качи на ринга срещу Тайсън Фюри. В последните дни от лагера на Кобрата се притесниха, че британецът се опитва да избяга от мач срещу Пулев, но подобна вероятност е почти нулева. В следващите редове ще обясним защо. 

1. Задължителна защита на колана на IBF 

Всеизвестен факт е, че след като се отказа поради контузия от мача с Антъни Джошуа в Кардиф, Кубрат Пулев загуби претендентския си статут. С представянето си на ринга той отново се сдоби с него за 3-и път в кариерата си, което означава, че мач за титлата на IBF ще има. Федерацията е задължила Ей Джей да защитава колана, който си върна след победата над Анди Руис и едва ли е готов да се откаже от него, за да преследва други съперници, независимо че това е желанието му. 

2. Мечтата за "абсолютен световен шампион" 

Неведнъж Антъни Джошуа е заявявал, че единствената му цел вече е да притежава всички елитни пояси в тежка категория на професионалния бокс. Пътят към това минава през битка с Кубрат Пулев, защото овакантяването на титлата представлява сериозна възможност, ако Ей Джей откаже двубоя срещу българина. Ако остане без този пояс, не е много ясно кога ще може да се бие отново за него, което не пасва на мечтата на британеца да е първият в историята, обединил всички 4 титли по едно и също време. 

3. Клаузата на Уайлдър за реванш 

Кубрат Пулев и Ивайло Гоцев реагираха остро на идеята на Еди Хърн да се организира двубой между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри във Великобритания. Коментарите им обаче бяха прибързани, защото Дионтей Уайлдър има клауза за реванш, която почти сигурно ще използва в следващите 30 дни. Американецът рискува да потъне в забвение, ако не го направи, а и космическите суми, които се разиграват между двамата в последните два мача, не са за пренебрегване. Дори минималната вероятност да има двубой Фюри - Джошуа отпада в секундата, в която Уайлдър активира клаузата за реванш. Дори да не го направи обаче, нито IBF, нито WBA ще позволят на Еди Хърн нова отсрочка за задължителните защити, след като през последните години направиха сериозни реверанси към желанията на промоутъра и неговия основен клиент Антъни Джошуа. 

Бонус: Пулев ще се бие за титла при всички положения

Дори с някаква схема, чиято вероятност е под 1%, Джошуа се измъкне от мача срещу Кубрат Пулев, то Кобрата има гаранции, че ще се бие за титлата. Ако това е крайната му цел, то за българинът дори е добре британецът да оваканти титлата, защото това ще означава и по-преодолим съперник за колана на IBF. Опонентът на Пулев би бил определен измежду следващите поставени в ранглистата на федерацията, които са Адам Ковнацки и Агит Кабайел - далеч по-лесни от шампиона опоненти. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички