Уволнението на Оле Гунар Солскяер е тежък удар по... Реал Мадрид?


Уволнението на Оле Гунар Солскяер е тежък удар по... Реал Мадрид?
Снимка: GettyImages; колаж: Sportlive.bg

4332 0

Докато тече драмата с новия мениджър на Манчестър Юнайтед, стартирала с уволнението на Оле Гунар Солскяер, сериозни опасения се прокрадват за един от "най-сигурните" трансфери през лятото на 2022 година - Килиан Мбапе в Реал Мадрид

Как е възможно Реал да пострада заради Манчестър Юнайтед? 

На пръв поглед ситуацията на "Олд Трафорд" не трябва да влияе по никакъв начин на испанския колос, но по-задълбочен поглед над случващото се в момента и информациите на реномирани медии показва, че това не е точно така. 

Според BBC, Маурисио Почетино е готов да скъса контракта си с ПСЖ още сега, за да поеме закъсалия английски гранд. Името на аржентинеца неколкократно е свързвано с Манчестър Юнайтед, а самият той не иска да изпусне шанса да води един от най-именитите клубове в света. Също така Поч не е особено щастлив в Париж и въпреки безграничните средства на френския клуб, той е готов да се откаже от това в името на "червените дяволи" и собственото си добруване. 

Във Франция пък се прокрадва идеята, че ръководството на парижани няма да е против напускането на Почетино. Манчестър Юнайтед ще трябва да плати 10 милиона компенсация, ако иска треньора сега, а планът на ПСЖ е да вземе Зинедин Зидан - една от най-големите легенди на Реал Мадрид. И идол на... Килиан Мбапе

Връзката между Зинедин Зидан и Килиан Мбапе 

Френският специалист, чието име също се споменава за наследник на Оле Гунар Солскяер, е в контакт с Мбапе от години и се счита, че е с основна роля за желанието на играча да играе за Реал Мадрид. Ако застане начело на ПСЖ обаче, Зидан може да убеди Килиан да остане на "Парк де Пренс" поне до Световното първенство в Катар. Подобни са и прогнозите на френските медии, като това е и една от основните цели на шефовете в ПСЖ, при условие че се стигне до привличането на Зинедин Зидан. По този начин парижани ще вземат една от най-обичаните личности във Франция, а в същото време могат да осуетят плана на Флорентино Перес да вземе Мбапе без пари само след няколко месеца. 

Готов ли е Зидан да рискува с ПСЖ? 

Защо риск? Зизу е родом от Марсилия и, въпреки че никога не е играл за Олимпик в кариерата си, в града той е истински герой, а евентуално негово назначение в Париж може да доведе до неприятни последствия за него и семейството му (в най-лошия случай). Също така той неведнъж е казвал, че съжалява, че никога не е играл за Олимпик Марсилия. 

Вторият фактор е именно Реал Мадрид. В момента Флорентино Перес е в обтегнати отношения с катарските босове на френския гранд, а двата клуба са в отявлен спор не само за Килиан Мбапе, а и за влияние - докато ПСЖ защити позициите на УЕФА и се превърна в най-властимащия клуб в организацията (редом до Байерн), Реал олицетворява желанието на европейските грандове да изградят нова футболна реалност, извън корупционните практики на УЕФА и ФИФА. 

Евентуално преминаване на Зидан в ПСЖ може сериозно да навреди на взаимоотношенията между Зидан и Флорентино Перес, особено ако се стигне до оставането на Килиан Мбапе в Париж. Бившият ас на Реал, извел клуба до 3 поредни титли в Шампионска лига като треньор, винаги е казвал, че президентът на Реал го е направил това, което е, и винаги ще му бъде благодарен за всички шансове, които му е дал - и като играч, и като треньор. Сега техните взаимоотношения ще бъдат поставени на сериозен тест. 

Защо Зидан още е без отбор? 

Зизу напусна Реал Мадрид заради несъгласие с политиката на клуба, но и с идеята да си почине от треньорската професия поне до 2022 година. Причината? Желанието му да води националния отбор на Франция след Световното по футбол в Катар. Във Франция са уверени, че това е крайната цел на Зидан, но към момента изглежда твърде вероятно френската легенда да сложи на "пауза" амбицията си да води Франция и да поеме ПСЖ със звездното трио Мбапе, Меси и Неймар. Още един коз в ръкава на парижани е наличието и на Серхио Рамос - един от любимците на Зидан, който от своя страна беше крайно несъгласен с решението на Флорентино Перес да освободи легендарния защитник. 

Очаква се сагата да има своята развръзка в следващите седмици, но изглежда, че първите плочки от доминото падат и Манчестър Юнайтед е готов с избора си на нов мениджър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички