Румен Радев изпрати делегацията ни към Токио, Стефка Костадинова: Моментът настъпи!


Румен Радев изпрати делегацията ни към Токио, Стефка Костадинова: Моментът настъпи!
Снимка: БГНЕС

1540 0

На специална церемония в Гербовата зала на "Дондуков" 2 президентът на България Румен Радев връчи националния флаг и изпрати делегацията на страната ни за Токио, където след по-малко от месец (23 юли) започват Летните олимпийски игри

На церемонията присъстваха служебният министър на спорта Андрей Кузманов и председателят на БОК Стефка Костадинова. След като прозвуча химна на Република България, Румен Радев каза следното: 

"Уважаеми министър на младежта и спорта, уважаема г-жо Костадинова, уважаеми ръководители и треньори, скъпи атлети. За мен е огромно удоволствие да ви посрещна в президентската институция и на първо място да ви поздравя за извоюваните олимпийски квоти. Всички знаем, че през последните 18 месеца спортът, олимпийското движение и вашата подготовка бяха подложени на невиждани досега предизвикателства, в които вие показахте какво означава спортен дух и воля за победа. Постигайки целта с преодоляването на неимоверни трудности, вие се превърнахте в пример за подражание не само за всички останали спортисти, но и за цялото ни общество. За мен е чест да връча именно на вас националния флаг. На най-достойните, за които спортът е не само лична кауза и начин на живот, но и начин да изразите своята безпределна преданост към родината. България е страна с богати спортни традиции и олимпийска слава. И на вас се пада честта да ги отстоявате. Не се съмнявам, че ще вложите всичко от себе си.

Олимпийските игри са не само демонстрация на високо спортно майсторство, но и най-големият световен форум за мир и солидарност. Те са пространство на духа, където чрез спорт се изграждат мостове на приятелство, на сътрудничество, на културен обмен. И именно олимпийските игри са чудесна възможност вие да представите нашата страна по възможно най-достойния начин. Днес все повече български деца, са съжаление, остават пред малкия екран, предпочитайки да гледат спорт вместо да го практикуват. И аз много се надявам вие с вашето участие на Летните олимпийски игри в Токио да дадете този стимул на повече млади хора да спортуват.

Искам да изразя своята огромна признателност и към всички вас близки, треньори и ръководители - за вашата воля, енергия и всеотдайност, с които мотивирате и давате шанс на тези млади хора за изява. Вашата безрезервна подкрепа ги прави по-силни, по-решителни, когато отстояват българския флаг.

На нас, скъпи атлети, пожелавам да развеете гордо българския трибагреник в Страната на изгряващото слънце. Борете се достойно, вложете всичко от себе си и знайте, че ние през цялото време ще бъдем с вас.

На добър час!", завърши словото си призидентът на България Румен Радев, а такова отправи и световната рекордьорка на висок скок - Стефка Костадинова:

"Моментът настъпи. Най-дългоочакваната олимпиада в Токио чука на вратата. В нашатата делегация за Токио ще пътуват не само опитни бойци, но и много млади български таланти. Тъй като аз съм минала целия този път от начало до край, искам да ви вдъхна кураж и да ви кажа, че олимпийските игри са каймакът на всяка една спортна кариера. Искам да ви пожелая сила, кураж, воля, самочувствие като българи и да докажете това, което сте мечтали, до докажете себе си и най-накрая, тъй като от 2008 година България не е чула нашия химн, г-н президент, пожелавам на всички българи да чуят българския химн. Няма по-голяма радост и гордост от това човек да чуе българския химн, да се качи на стълбичката и цял свят да научи за него и за България. Благодаря на огромната подкрепа и кураж от страна на българската държава. Г-н президент, до момента 40 спортисти са покрили олимпийски нормативи, очакваме още от плуването и леката атлетика, дай Боже, Нашата делегация ще бъде около 70 човека - немалка и неголяма, но пък много бойна и аз си мисля, че вие, скъпи спортисти, най-накрая ще развеете българския флаг. Да сте живи и здрави! Стискам ви палци и на добър час".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички