Олимпийският шампион в хвърлянето на копие аут от Олимпийските игри в Токио


Олимпийският шампион в хвърлянето на копие аут от Олимпийските игри в Токио
Снимка: Getty Images

1993 0

Действащият олимпийски шампион във хвърлянето на копие Томас Рьолер се оттегли от участие на Олимпийските игри в Токио поради травма на гърба, потвърди самият той.

„Беше невероятно трудно за мен да откажа участие в Токио. Заедно с моя треньор обмислихме внимателно нещата, но в края най-важно е моето здраве. Трябва да слушам тялото си сега, защото искам да се състезавам на топ ниво още няколко години. Участвайки на Олимпийските игри, ще рискувам твърде много заради травмата на гърба“, каза 29-годишният състезател, който пострада по време на тренировка.

Рьолер, който е актуален европейски шампион, спечели златния медал в Рио през 2016 с хвърляне от 90.30 м. Олимпиадата в Токио, която бе отложена с година поради пандемията от коронавирус, стартира на 23 юли и ще се проведе до 8 август. Дори при отсъствието на Рьолер, Германия все още има кандидат за златен медал в лицето на световния шампион във хвърлянето на копие за 2017 Йоханес Фетер.

Наскоро най-бързият човек на планетата Юсейн Болт коментира дали смята, че някой може да подобри рекордите му на 100 и 200 метра (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички