Габриела Петрова: Ако не бях настъпила дъската, щях да съм на финал


Габриела Петрова: Ако не бях настъпила дъската, щях да съм на финал
Снимка: Lap.bg

2303 0

Състезателката по троен скок Габриела Петрова се завърна в България след участието на Олимпийските игри в Токио. Петрова не успя да влезе във финала, след като в квалификациите направи само един успешен опит с резултат 13.79 метра.

„Чисто технически аз не успях да направя това, което трябваше да направя. След втория опит направих фал и отскочих далече от дъската. След това на третия опит направих отново направих фал, след като настъпих с малко дъската. Ако не бях настъпила дъската щяха да се класирам за финала“, коментира Петрова при завръщането си в България.

„Опитът, който имам толкова години в сектора ми помага да запазя самообладание. Не се случиха нещата. Здрава съм, и аз, и треньорът ми. Върнахме се живи и здрави. Спазвахме всички мерки в Токио. Опазих се от контузии. В самия ден на състезанието се чувствах добре. Климатът бе тежък. Но времето е бе много тежко, топло и влажно. Всяко едно от тези неща оказва влияние

„Трябва да присъствам на 100% в това, което правя. Уча се във всяко едно състезание. Има още какво да покажем. Най-важно е психически да си почина 1/2 седмица, но най-напред да се наспя след тези пътувания“, добави още тя.

Повече за представянето на Габриела Петрова в Токио прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички