Габриела Петрова след отпадането в Токио: Тежко е, боли много


Габриела Петрова след отпадането в Токио: Тежко е, боли много
Снимка: GettyImages

838 0

Габриела Петрова трудно преживя факта, че не успя да се класира за финала на троен скок на Олимпийските игри в Токио. Тя записа само един успешен опит (13.79 метра), което обаче беше крайно недостатъчно за влизане сред 12-те най-добри скачачки в дисциплината.

"Фаулът, който аз видях на дъската, беше по-малко от сантиметър, но за съжаление е фаул. Тежко е, боли много. Опитахме се, дадох всичко от себе си и съжалявам, че не успях", заяви Петрова пред БНТ1 след края на квалификацията. 

Тя сподели, че се е чувствала отлично преди самото състезание, а тренировките ѝ са преминали чудесно, по нейни думи. 

"Чувствах се нормално, даже много добре се получаваха скоковете и на загряването. На втория опит отскочих много далеч от дъската и на третия трябваше да рискувам. Просто малшанс", каза тя.

Петрова пожела първо да види опитите си и да направи добър анализ на представянето си. Също така тя вярва, че най-доброто за нея предстои и си постави цел за Световното първенство. 

"Изводите ще ги направим с треньора ми. Искам да видя опитите си. Моето усещане е едно, понякога е по-различно от това, което се вижда отстрани. Да съм жива и здрава, продължавам. Зимата има световно първенство, много неща искам да направя още, така че най-доброто предстои", завърши тя. 

За съжаление, днес не беше никак успешен ден за българската лека атлетика, след като Тихомир Иванов също отпадна от надпреварата на висок скок

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Из архива


Ще умра, но няма да допусна гол

Историята на вратаря Сергей Перхун е една от най-трагичните в новата история на руския футбол. Украинският...

Реклама

Най-четени новини


виж всички