Ужасяващата трагедия от детството на тази звезда на Евро 2016


Ужасяващата трагедия от детството на тази звезда на Евро 2016
Снимка: Getty Images

1661 0

Якуб Блашчиковски е лидерът на полския национален отбор на Евро 2016 и със сигурност ще бъде сред най-добрите за тима си в четвъртфиналния сблъсък с Португалия.

Куба реализира единственото попадение при равенството с Швейцария 1:1 в предишната фаза, като помогна на тима си да се класира напред. Той е и единственият полски футболист в историята с голове на две европейски първенства, след като се разписа и на Евро 2012, когато бе капитан на "дружината".

ПАЗИ СЕ, РОНАЛДО! КОГАТО ТЕЗИ ДВАМАТА ВКАРВАТ, ПОЛША НИКОГА НЕ ГУБИ

Блашчиковски е изумителен, защото е постигнал толкова много във футбола, при положение че детството му е истински трагично. Едва на 11-годишна възраст, той наблюдава с очите си как баща му наръгва майка му до смърт и по този начин го обрича на изключително трудно бъдеще.

В последствие той е отгледан от баба си, а чичо му Йежи Бжечек е отговорен за развитието му във футбола - Бжечек е бивш капитан на националния отбор.

ЩЕ ИЗБУХНЕ ЛИ НАЙ-НАКРАЯ ЛЕВАНДОВСКИ НА ЕВРО 2016

"Този шок си остана с мен цял живот. Бих дал всичко майка ми да е още жива", казва по темата Блашчиковски, който винаги след гол сочи небето, посвещавайки попадението си на покойната си майка.

"Случката промени живота ми на 180 градуса, но колкото и да е травмиращо, в един момент осъзнаваш, че трябва да живееш, въпреки станалото. Никога няма да разбера напълно какво точно се случи, нито пък защо", казва Блашчиковски.

Всичко най-интересно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички