Ще избухне ли най-накрая Левандовски?


Ще избухне ли най-накрая Левандовски?

1288 0

Роберт Левандовски и Кристиано Роналдо на Евро 2016 са бледи сенки на самите себе си. Кой от тях ще се преобрази в четвъртфиналния мач тази вечер, за да изведе отбора си до предпоследния етап?

Полуфиналистът от Евро 2012 Португалия на този шампионат няма нито една победа в редовното време, но въпреки това е в осмицата на най-силните отбори. "Мореплавателите" със сигурност няма да се задоволят с постигнатото дотук и ще направят всичко възможно да повторят постижението си отпреди четири години.

ЕДИН ГОЛ И РОНАЛДО ЩЕ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ НА ЕВРО 2016

Двойката Полша - Португалия е може би най-малко интригуващата от 1/4 финалите и на първо място като интерес стои противопоставянето Роналдо - Левандовски. Асът на Реал Мадрид играе доста слабо във Франция, ако се изключи мачът срещу Унгария, в който отбеляза два гола. Голмайсторът на Байерн пък не се е разписал нито веднъж на Евро 2016, а преди началото на турнира бе сочен за един от фаворитите за голмайстор във Франция.

1/4 финалите са етап, в който не е срамно да отпаднеш. Особено като се вземе предвид, че Полша и Португалия преди началото на първенството не бяха сред претендентите на експертите за континенталната корона.

ЗАЩО РОНАЛДО НЕ СЕ РАДВА НА ГОЛА СРЕЩУ ХЪРВАТСКА?

"Белите орли" засега се представят според очакванията. Второ място в групата след Германия, трудна победа над Швейцария в 1/8 финалите, всичко това бе предречено от букмейкърите. "Европейските бразилци" в същото време изненадаха неведнъж, първо неприятно, след като в група с Унгария, Исландия и Австрия завършиха трети, което си е провал.

После възпитаниците на Фернандо Сантош успяха с невероятен късмет да елиминират симпатичния отбор на Хърватия с гол три минути преди дузпите. Резултатът в дадена среща е плод на отборната игра, но в днешния случай е малко по-различно и всичко може да се реши от майсторството на един футболист. В единия лагер е най-силният централен нападател в света, а в другия - един от двамата най-добри футболисти в последното десетилетие.

ГЛЕДА ЛИ СЕ РОНАЛДО В ОГЛЕДАЛОТО ПРЕДИ МАЧ?

Повечето експерти прогнозират, че напред ще продължи Португалия, но предстоящият двубой е непредвидим най-вече заради това, че класата на Левандовски е адекватна на мощта на Роналдо. По тази причина едно пето поредно равенство на португалците в редовното време няма да изненада никого.

 Всичко най-интересно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички