Колко сериозна е опасността от терористичен акт на Евро 2016?


Колко сериозна е опасността от терористичен акт на Евро 2016?
Снимка: Sportlive.bg/Ивайло Анев

486 0

Френският вътрешен министър гарантира, че всичко е направено, за да се осигури безопасността на зрителите по време на Евро 2016. В интервю за L'Equipe в сряда, Бернард Казанов обясни, че повече от 70,000 полицаи и жандармеристи ще бъдат мобилизирани в продължение на един месец, по време на първенството.

"Нашата цел е турнирът да бъде едно голямо празненство , правим всичко, за да се предотвратят евентуални терористични атаки и сме готови да реагираме бързо и адекватно при каквито и да било обстоятелства ", каза още министърът на вътрешните работи.

Той не изключи възможността за демонстрации, докато Франция изпитва силно социално напрежение около закона за труда: "Това е една отворена възможност, тъй като пропусквателният режим  не може да бъде гарантиран."

"Фен-зоните са безопасни пространства".

По повод на притесненията свързани с огромното количество фенове, които планират да посетят обособените зони Казанов потвърди:  "Държавата се ангажира с безопасността в и изън зоните като ще използва всички налични средства, за да се избегнат безредици". Министърът отново защити решението да се запази "фен зоните", които се очаква да приемат над седем милиона посетители в десетте града-домакини на еврото.

Казенов заяви, че според него не съществува пряка заплаха за тима на Франция: "Ние  в момента не сме определен отбор , определен играч, определена игра или определена фен-зона. Мерките за сигурност са насочени върху турнира в неговата цялост и нашата цел е да осигурим безопасността на всеки футболист, треньор, журналист или фен".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички