Лудогорец прецаква ЦСКА... отново?


Лудогорец прецаква ЦСКА... отново?
Снимка: БГНЕС

38177 0

Напрежението между ЦСКА и хегемона в българския футбол за последните 13 години Лудогорец се изостря все повече с всяка изминала година. Това си личи и от нервите и заряда, които носят всеки един сблъсък между двата тима - дори да не става въпрос за голям залог.

По ирония на съдбата обаче "армейците" и техните фенове са принудени да стискат палци именно на "орлите" в два поредни мача. Първият бе финалът за Купата на България, който разградчани загубиха драматично от Ботев Пловдив.

Така окончателно отпадна шансът за "червените" да играят в Лига Европа. Регламентът е ясен - това се полага на победителя в Купата на България, но ако Лудогорец я бе грабнал, привилегията щеше да отиде за втория в Първа лига.

ЦСКА пак чака победа за Лудогорец, но Дерменджиев хвърля резервите?

Дерменджиев пуска резерви за Лудогорец

 

Все пак ЦСКА още не си е гарантирал и второто място, а равенството срещу Крумовград няма да му помогне особено. Сега "армейците" имат с точка повече от Черно море, а именно "моряците" са следващият съперник на Лудогорец, който не играе за нищо.

"Орлите" си гарантираха и на хартия титлата след успеха точно над ЦСКА с 3:1. А всякакъв различен резултат от загуба за Черно море срещу разградчани ще значи, че "моряците" ще си върнат втората позиция преди прекия дуел с ЦСКА (варненци са с по-добри показатели в преките мачове и при равни точки имат предимство).

Изглежда огромна възможността ЦСКА да види още един разочароващ резултат в мач на Лудогорец и "орлите" да загубят. Старши треньорът Георги Дерменджиев ще даде почивка на ключови футболисти, а колегите от "Мач Телеграф" съобщиха, че ще пусне петима играчи, които по принцип не са титуляри. Става въпрос за българите: Дамян Христов, Георги Терзиев, Тодор Неделев, Ивайло Чочев и Спас Делев. Разбира се, едва ли Лудогорец го прави с цел точно да прецака ЦСКА - просто това е крайният резултат за "червените".

Все пак след равенството на ЦСКА с Крумовград Стамен Белчев се закани на Черно море.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички