Жесток скандал между Франция и Русия заради феновете на Евро 2016


Жесток скандал между Франция и Русия заради феновете на Евро 2016
Снимка: Getty Images

1211 0

Дипломатически скандал назрява по оста Франция - Русия заради арестуваните фенове на "сборная" по време на Евро 2016. Френският посланик в Москва е бил призован във външното министерство, заради обвинения в полицейска дискриминация от страна на Франция към руските фенове.

"Шокиращо анти-руско отношение, което може значително да нажежи атмосферата на руско-френските отношения", коментират от руското външно министерство. Френското посолство определя като напълно законен ареста на 43-ма руснаци, возещи се на автобус в Лил за мача Русия - Словакия в сряда.

РУСИЯ ИЗЛИТА ОТ ЕВРО 2016?

Те ще бъдат депортирани, но руските власти считат за напълно недопустим факта, че са били свалени от автобуса за проверка на личните документи и след това арестувани "без видима причина".

Припомняме, че още преди старта на Евро 2016 френската полиция бе получила правомощие да прави точно такива проверки на случаен принцип на каквито и да е фенове.

Френската полиция по-рано през месеца обвини 150-ма "добре обучени" руски хулигани за безредиците в Марсилия преди първия мач на Русия срещу Англия.

УЕФА КЪМ РУСИЯ: ТАКИВА ИНЦИДЕНТИ ДА СА ВИ ЗА ПОСЛЕДНО

След края му руснаците предизвикаха паника на стадиона, атакувайки английските привърженици и в следствие на инцидента УЕФА отправи последно предупреждение към Руската футболна федерация, че при следващ такъв случай "сборная" ще бъде изхвърлена от Евро 2016.

Всички най-интересно и важно за Евро 2016 научавайте в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички