Русия излита от Евро 2016?


Русия излита от Евро 2016?
Снимка: Getty Images

2093 0

Поведението на руските фенове на територията на Франция продължава да е извън контрол и това може да коства участието на Сборная на Евро 2016, макар че футболистите на Леонид Слуцкий дават всичко от себе си да отпаднат още в груповата фаза.

Изпълкомът на УЕФА се събира извънредно в четъвртък, за да разгледа всички случаи на хулиганство, в които най-често участват граждани на Русия. Днес това продължи, след като имаше сблъсъци преди двубоя срещу Словакия.

Русия вече беше наказана условно с изгонване от турнира, английската ФА също беше смъмрена. Ако се стигне до ново наказание, това ще означава автоматично изключване на Русия от Евро 2016.

Междувременно нови сблъсъци между фенове и полиция бяха регистрирани и с участието на английските запалянковци.

Инцидентите са започнали около час след мача Русия – Словакия /1:2/ около гарата в Лил, където една паркирана кола е била сериозно повредена.

Последвал е взрив, който е предизвикал паническо бягане на големи групи фенове, които са започнали да бягат във всички посоки.

Впоследствие британските запалянковци са били пресрещнати от специалните части на полицията, като кореспондентът на AFP е забелязал поне един мъж, облян в кръв, вследствие на сблъсъците.

Друг мъж е забелязан да лежи на паважа, като полицаите са се заели да му правят сърдечен масаж.

Обстановката се е поуспокоила около 19.30 часа българско време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички