Германия победи "по италиански"


Германия победи "по италиански"
Снимка: Getty Images

916 0

Мачът с Италия не беше никак лесен от тактическа гледна точка, заяви на пресконференцията немският треньор Йоахим Льов.

Германия победи Италия с 6:5 след дузпи на четвъртфинала на Евро-2016. Редовното време завърши при резултата 1:1.

“Това беше мач с голяма драматургия, плюс че не беше никак лесна игра от тактическа гледна точка”, сподели селекционерът на германския тим.

ВИЖТЕ ГРЕШНИЦИТЕ ПРИ ДУЗПИТЕ НА ГЕРМАНИЯ - ИТАЛИЯ

Льов отбеляза, че избрал тактиката с трима централни защитници, за да не позволи на италианците да създават голови положения - точно както играят и самите "адзури".

„След световния шампионат в Бразилия за мен беше ясно, че трябва нещо да променим, затова започнахме да използваме и такава схема, така че моите играчи са свикнали да играят различно.

НАПРАВИХА ТАКА, ЧЕ ПАК ДА СЕ СТРАХУВАТ ОТ ИТАЛИЯ

Ние специално наситихме центъра, за да не позволим на италианците да създават моменти. Дали ще играя по същия начин на полуфинала?

Трябва да помисля, все пак съперникът ще бъде друг“, изтъкна специалистът. Льов сподели още, че при дузпите се е доверил на играчите.

ИТАЛИЯ ПЛАЧЕ

„При дузпите треньорът не може нищо да направи, това е повече психология на самите играчи. Аз нямах особено влияние при избора на изпълнителите, тук е важно да позволиш на играчите сами до почувстват на какво са способни“, призна той.

По думите му смененият Сами Кедира има проблем с глезена и засега не знае дали ще може да участва в полуфинала. Марио Гомеш пък има мускулни проблеми. На полуфинала съперник на Германия ще бъде победителят от днешния четвъртфинал между Франция и Исландия.

Всичко най-важно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички