Германия прекъсна черната си серия срещу Италия и е на полуфинал


Германия прекъсна черната си серия срещу Италия и е на полуфинал
Снимка: Getty Images

6935 0

След страхотен сблъсък Германия отстрани Италия чрез изпълнение на дузпи от Евро 2016. Двата тима не успяха да се победят в редовното време и в продълженията, като завършиха 1:1.

При дузпите двата тима трябваше да изпълнят 18 удара от бялата точка, за да излъчат полуфиналист. 11 от дузпите бяха реализирани. 

През първата част двата тима действаха по-предпазливо и не успяха да стигнат до чисто голово положение. През втората част Германия започна с натиск, който доведе до гол в 65', в която Йозил откри резултата. След гола съставът на Льов контролираше до голяма степен събитията на терена, но през 80' Боатенг игра с ръка в наказателното поле и съдията отсуди дузпа за Италия.

Бонучи бе безгрешен от бялата точка. В продълженията нямаше по-сериозни положения и накрая двата тима изчакваха времето на дузпите.

Дузпи

Първата дузпа изпълнява Инсиние, който бе безпогрешен и откри за Италия. След него първият от немския тим Тони Кроос също не сгреши. В следващите две дузи и Дзадза, и Томас Мюлер сгрешиха и отново върнаха в изходна позиция двубоя.

Андреа Бардзали вкара топката в центъра на вратата за 2:3. След него Месут Йозил стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Италия.

Пеле стреля доста несериозно и встрани от десния стълб на вратата на Нойер.

Дракслер излъга Буфон и точен - 3:3, а след него Мануел Нойер спаси удара на Бонучи от бялата точка.  

След него и капитанът Швайнщайгер изпусна. В следващите 8 изпълнения единствено Дармиан не успя да се разпише, което и донесе победата на германския тим. Точни от състава на Италия бяха Джакерини, Пароло и Де Шилио. За Германия пък не сгрешиха Хумелс, Кимих, Боатенг и Хектор.

Продължения

Двата отбора опитаха да действат по-атакуващо, но до по-сериозни голови положения липсват. В началото на първото продължение Пеле получи жълт картон заради нарушение срещу Боатенг. Това означава, че италианецът ще пропусне евентуален полуфинал.

В началото на вторите 15 минути, италианската защита за малко не допусна фатална грешка.

Швайнщайгер центрира в наказателното поле, където Киелини не успя да избие добре топката, а след това Дракслер стреля отблизо с гръб към вратата, но изпрати топката над напречната греда. След това последва хубава контраатака, но Дракслер сбърка при подаването към Мюлер.

В 113' много хубава атака за Италия. Лоренцо Инсиние стреля от малък ъгъл, но Мануел Нойер спаси. Малко преди края Месут Йозил стреля, но Буфон се намеси сигурно и спаси.

Второ полувреме

В началото на втората част Германия опита да постави под натиск съперника си. В 53' Мюлер отправи силен и плътен удар към вратата на Буфон, но Флоренци изби топката малко преди гол линията.

В рамките на 3 минути, трима играчи на Италия получиха жълти картони. Стураро, Де Шилио и Пароло, при класиране на полуфинал само Де Шилио ще го пропусне.

Натискът от страна на Германия даде резултат. В 65' Марио Гомес подаде към Йонас Хектор, който продължи към Месут Йозил, който бе оставн непокрит и откри резултата.  

3 минути след гола Йозил даде перфектен извеждащ пас към Марио Гомес, който се оказа сам сещу Буфон и стреля с пета, но Буфон успя да избие в корнер.

Италия изпусна невероятен шанс да върне попадениетоДе Шилио центрира в наказателното поле на Германия, където Пеле стреля, но над напречната греда в аут.

10 минути преди края интригата в двубоя се върща и всичко започва от начало. Боатенг игра с ръка в наказателното поле, след центриране на Киелини и съдията отсъди дузпа в полза на Италия. Бонучи прати топката в левия ъгъл на вратата и изравни резултата.


Момчетата на Конте започнаха да атакуват малко повече след гола. Де Шилио пробва далечен удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Нойер.

Първо полувреме

Мачът започна с минута мълчание в памет на жертвите от атентата в Бангладеш, а италианският тим излезе с черни ленти.

Двата тима започнаха спокойно, а първият корнер бе за състава на Конте. Джакерини и Стураро пробваха изстрели към вратата на Нойер, но нищо по-опасно в началните минути. В 15' на Льов се наложи да направи принудителна смяна и на мястото на Кедира влезе Бастиан Швайнщайгер. Малко преди смяната Флоренци пробва далечен изстрел, но той бе прекалено слаб.

В 21' Хумелс даде отличен извеждащ пас към Гомес, но Бардзали се намеси, след което Буфон улови топката. 

Постепенно играта започна да се изостря, в 30' Швайнщайгер отбеляза, но преди това съдията вече бе отсъдил нарушение в наказателното поле срещу играч на "адзурите" и логично попадението не бе зачетено. Италианците отговориха с контраатака, но тя не доведе до нищо сериозно. В 32' обещаваща атака за италианците, но точно преди топката да стигне до Джакерини, Боатенг се намеси решително.

5 минути преди края на първата част, немците организираха хубава атака. Кимих центрира в накзателното поле към Гомес, но ударът му с глава мина над напречената греда.

Отново шанс за Германия, Швайнщайгер стреля много неточно, но Кроос отклони към Мюлер, който стреля, но Буфон спаси.

В 43' пък Италия стигна до най-чистото положение пред вратата на Нойер. Джакерини се измъкна от немската защита и настигна топката на аут линията, върна към Стураро, но при изстрелът му се получи рикошет и излезе в корнер.

Стартови състави

Голямият проблем пред италианския селекционер Антонио Конте е липсата на Де Роси. Заради сериозните проблеми в халфовата линия като титуляр ще трябва да излезе Стефано Стураро от състава на Ювентус. Поливалентният полузащитник има сериозен талант, но му липсва опит и не е играл като титуляр в много от мачовете на Ювентус.

Преди старта на Евро 2016 Йоахим Льов заяви, че няма намерение да започва всеки мач с еднакъв състав. Сега той изненадващо залага на Джошуа Кимих пред Бенедикт Хьоведес по десния фланг. Юлиан Дракслер остава на пейката, а в нападение ще действат Марио Гомес и Томас Мюлер.

Германия: Нойер, Хьоведес, Боатенг, Хумелс, Хектор, Кимих, Кедира, Кроос, Йозил, Мюлер, Гомес

Италия: Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Флоренци, Джакерини, Стураро, Пароло, Де Шилио, Едер, Пеле

 

 

Преди двубоя

Осем пъти Германия е срещала Италия на големи турнири и няма нито една победа. Първият сблъсък е на Мондиал 1962 и приключва 0:0, като в последствие Западна Германия печели групата, а Италия не се класира за елиминациите, така че това може да се счита за успех на Бундестима.

 

 

Последният дуел бе на Евро 2012 на полуфинал, като 'адзурите' разплакват съперника с 2:1, макар и след това да губят тежко финала от Испания с 0:4.

При селекцията на Йоахим Льов няма наказани или контузени играчи. Въпреки че всички говорят за защитата на италианците, то и немската не е за подценяване. Германия и Нойер все още нямат допуснат гол на първенството.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички