ВИДЕО: Грешниците при дузпите на Германия - Италия


ВИДЕО: Грешниците при дузпите на Германия - Италия
Снимка: Guliver/GettyImages

2039 0

С късна драма на дузпи Германия прекрати лошата си серия срещу Италия и я отстрани от надпреварата за титлата на Евро 2016

Германия и Италия не успяха да се победят в редовното време и в продълженията, което доведе до изпълнението на доста драматични дузпи.

Двата отбора изравниха рекорда за най-продължителни дузпи, след като си биха 18 удара в четвъртфинала, спечелен с 6:5 от световните шампиони. Също толкова дузпи бяха изпълнени през 1980-а година, когато Италия губи с 8:9 срещу Чехословакия в мача за терто място.

Германия прекъсна черната си серия срещу Италия и е на полуфинал

От италианския състав не успяха да се разпишат от бялата точка Дзадза, Пеле, Бонучи и Дармиан. Грациано Пеле подходи изключително несериозно към изпълнението. Той имаше невероятната възможност да увеличи напрежението върху германския тим, ако бе реализирал четвъртата дузпа за „скуадра адзура“ и да направи резултата 3:1.

Пеле често изпълнява дузпите в стил Паненка и именно това показа на Нойер, насочвайки се към бялата точка. Той обаче дори не успя да уцели вратата.

От Германия пък пропуснаха Йозил, Мюлер и Швайнщайгер. Йозил, въпреки че не серазписа от дузпата, преди това се превърна в герой като вкара попадението в редовното време.ю

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички