Сент Етиен


Сент Етиен
Снимка: Guliver/GettyImages

4628 0

Сен-Етиен е малък град, също като Ланс. Но затова пък се намира недалеч от Лион. От това можете да се възползвате и относно настаняването.

Дори и да фигурира в списъка на най-недооценените градове във Франция, старият миньорски град има в ръкава си три коза, с които може да изненада. От 1998 г. тук се провежда биенале по дизайн, а през 2009 г. бившият оръжеен завод бива реконструиран и се превръща в платформа, на която се развива проектът Сите де Дизайн.

Сред другите архитектурни забележителности е офис сградата с яркожълта фасада Ило-Грюнер и популярната концертна площадка Льо Фил, именно благодарение на тези новаторски шедьоври през 2010 г. Сен-Етиен получи статута "Град на дизайна" от ЮНЕСКО.

Външният облик на стадион "Жофроа Гишар" също е преминал реконструкция преди Евро 2016. Сега на мачовете могат да присъстват едновременно 42 000 зрители. Ако искате, можете да гледате някой мач заедно със "стефаноа" (жителите на Сен-Етиен) в местните барове.

Препоръчваме ви да се разходите по някоя от пешеходните улици в центъра на града, например по Рю Мартир де Вангре, и се отпуснете в някой от многобройните барове или студентски закусвални, където предават футболни мачове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички