Испания


Испания
Снимка: Sportlive.bg

1853 0

"Ла Фурия" тръгва за трета поред, но с едно на ум от Мондиал 2014

Европейският шампион Испания  се готви да превземе европейската сцена за трети пореден път. След като през 2008г. и 2012г. Ла Фурия безпрецедентно завоюва и защити титлата си, то сега ѝ и предстои да го направи още веднъж. Никоя друга селекция не е защитавала титлата си. С титлата от 1964г., Испания и Германия делят равен брой спечелени европейски първенства, а с тазгодишното във Франция един от двата отбора ще може да излезе напред.

Европейските шампионите загубиха втория си мач в квалификациите срещу Словакия, което сложи и край на серията от 36 мача без загуба в квалификациите  и увеличи опасенията, че въпреки свежата кръв в състава, отборът не е готов за нов подвиг. Играчите обаче опровергаха това и спечелиха останалите 8 мача в групата си.

Селекционерът на Испания Висенте дел Боске изуми голяма част от футболния свят с избрания от него списък с играчи. Нито Диего Коща, нито Фернандо Торес, нито Пака Алкасер попадат в сметките на наставника.  Играчът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата също не е сред избраниците на Дел Боске.

За нападатели той ще разчита на Ариц Адурис, Педро Родригес, Нолито, Алваро Мората и Лукас Васкес.

В последните години испанският футбол се превърна тотален хегемон. На клубно ниво, в двата най-големи турнира на Стария Континент – Шампионска лига и Лига Европа, именно испански клубове са носители на трофеите. В ЛЕ Севиля победи Ливърпул и грабна за трети пореден път трофея. В ШЛ пък два испански гранда – Атлетико и Реал Мадрид ще определят победителя.

За ключов играч в испанския тим обаче определят полузащитника на Барселона Андрес Иниеста. Той има чудесен контрол, баланс и техника. Дел Боске обобщава неговия принос: „Той е завършен футболист. Може да атакува, да се защитава, освен това създава и резултати”.

Резултати се очакват и от Испания, въпреки че от тима твърдят, че за тях ще е постижение да стигнат до полуфинал, то селекцията на Дел Боске остава сред фаворитите и няма да се откаже лесно от исторически триумф.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички