Англия


Англия

1640 0

Ще успее ли най-накрая вечният фаворит?

Евро 2016 е поредният турнир, от който Англия  ще се опита да извлече максимума и най-накрая да триумфира с титла.  Още от квалификациите стана ясно, че отборът се развива в правилната посока и е способен да постигне целта си. Въпреки че досега отборът няма особено големи успехи на европейската и световна сцена, в тазгодишната надпревара са спрягани като един от фаворитите. 

Момчетата на Рой Ходжсън бяха в една квалификационна група с Естония, Литва, Сан Марино, Словения и Швейцария, като отбелязаха 31 попадения и допуснаха едва 3. „Трите лъва” постигнаха страхотен успех и натрупаха самочувствие, след като спечелиха и 10те си мача и това ги превърна в петата страна, класирала се със 100% успех. Предишните 4 страни, записали подобен успех са Франция, Чехия, Германия и Испания.

Безспорно, един от най-добрите по време на квалификациите бе Уейн Рууни, който се разписа 7 пъти. Освен това той вече отбелязани 50 гола с английския национален екип, с което задмина рекорда на великия Боби Чарлтън. Очаква се сега Рууни да има конкуренция в лицето на Джейми Варди от Лестър и Хари Кейн от Тотнъм. Двамата записаха впечатляващ сезон, докато Рууни страдаше от контузия, която го извади от строя.  Не за подценване е и 18-годишния нападател на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд, който е изненадада в състава на Ходжсън. С толкова много нападатели, борещи се място сред титулярите, противниците могат само да се страхуват.

Жребият прати Англия в група  на Евро 2016 заедно с Русия, Уелс и Словакия. Според футболни експерти, отборът на Ходжсън не би трябвало да има проблем и лесно ще излезе от тази група, най-вече благодарения на атакуващата мощ. Ако Англия направи това, което се очаква и спечели своята група, то отборът ще изправи срещу най-добре поставеният трети отбор от групите A, C или D. Това би могло да създаде една изцяло британска афера със Северна Ирландия като съперник. Печелейки и това, „Трите лъва” ще излязат срещу Португалия или Италия на четвъртфиналите, с поглед към полуфинал с Испания или Полша.

В случай, че Англия завърша на второ място в групата си, ще се изправят срещу подгласника от група F, който може да е Португалия или Исландия.
Може пък и играчите на Лестър, повикани в националния отбор да донесат малко от магията и да помогнат в спечелването на така бленуваната първа европейска титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички