Лил


Лил
Снимка: Guliver/GettyImages

1364 0

Лил е град, в който трябва да отидете задължително, и не само заради силното фландрийско влияние и оригиналната култура "Шти", но и защото се слави с характерното си гостоприемство.

За да се потопите в средата на Лил, отидете в областта Вазем: там културният живот е в разгара си - концертни зали и барове, места, където да похапнеш на улицата и очарователният площад "Каскет" с площадка за петанк.

В кръвта на северняците тече бира и такива стълбове на лилския световния ред като кафе "3 Brasseurs" продават бира местно производство заедно със северни деликатеси като фламкухен.

Желаещите да погледат мачовете на екран в компанията на готини момичета от Лил е най-добре да отидат в "Mother" - където в индустриален интериор излъчват мачовете на огромни екрани.

Но, ако искате повече забавления, от просто футбол-Лил-бира-Франция, то сте добре дошли в страхотната Белгия, границата с която е много близо. Най-близкият белгийски град Турне се намира на 15 минути пътуване с влак, но можете да стигнете и до Брюж.

Лил е достатъчно голям град. Лесно е да се стигне до тук от Париж. Един час с влак и сте в Лил. Или от Брюксел - общо 37 минути път. Относно отсядането в Лил, трябва да се погрижите за това от рано.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички