Ница


Ница
Снимка: Guliver/GettyImages

1902 0

Какво да кажем за Ница, за нея всичко е известно. А за неизвестното може да се напише много. Море-плаж-старият град. Монако ти е под ръка.

В Ница се намира второто по големина летище на Франция, така че да стигнеш до столицата на лазурния бряг няма да е трудно. С влак се стига до Париж за около 5 часа.

Не забравяйте, че Евро 2016 ще се проведе по време на плажния сезон. Така че в хотелите ще е пълно и с туристи, които не се интересуват от футбол. Осигурете си къде да нощувате от рано!

Ница е южен плажен град - изключително приятно място. Разходете се по Променад де Англе, за да се насладите на своята порция слънчева светлина и морски видове. Изберете къде е по-добре да съберете загар - на чакъла или на пясъка, на закрито или на обществен плаж, но не оставяйте на мира тези плажове. После се отправете в спортния бар на Уейн, за да усетите духа на Евро 2016.

Старият град - една от атракциите на Ница, е лабиринт от очарователни червени и жълти улици, идеално място, за да се поразходите, да поразгледате витрините на очарователните магазини. Ориентирайте се по камбанарията на катедралата Сен-Репарат, рано или късно ще се окажете във Fenocchio - семеен магазин, където се продава сладолед. Тук можете да пробвате различни водове от леденото лакомство - с джинджифил, с домати и босилек, или местния, изключително ницеански сорт "Tourte de Blette".

Ако ви се прииска да преживеете приключение, то италианската граница се намира на 40 минути път с кола. Имате възможност да направите еднодневна обиколка на Френската Ривиера и да видите Кан, Фрежус и Сен Тропе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички