Само в SportLive! Иван Чворович: В Сърбия са по-търпеливи с младите! В Разград подкрепата за националите е като на театър


Само в SportLive! Иван Чворович: В Сърбия са по-търпеливи с младите! В Разград подкрепата за националите е като на театър
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

1888 0

България приема Сърбия в квалификация за Евро 2024, която може да се окаже съдбоносна за „лъвовете“. Националният ни отбор е на дъното на класирането в Група „G“ само с 1 точка. Евентуално поражение срещу „плавите“ ще убие мечтата на целия български народ.

SportLive.bg потърси за интервю пред мача бившия вратар и настоящ футболен агент Иван Чворович. 38-годишният сърбин, който има и български паспорт, е играл за представителния тим на страната ни. Той открои съществени разлики между родния и сръбския футбол.

Ето какво сподели трикратният шампион с Лудогорец пред медията ни: 

- Г-н Чворович, в последните си срещи България приема съперниците си в Разград, където се налага да играе, но стадионът не е с толкова голям капацитет, макар че и Националният стадион „Васил Левски“ не се пълнеше. Домакинството там оказва ли някакво значение?

- Според мен в момента най-хубавият стадион в България е в Пловдив. Когато е напълно готов, предполагам, че националният отбор ще играе на стадиона на Ботев Пловдив.

Пловдив е много футболен град и тогава националите ще имат огромна помощ от трибуните. В Разград е малко повече като театър. Хората там са по-различни и е повече театър.

- Преди началото на квалификациите техническият директор на БФС Георги Иванов и други хора казваха, че целта е класиране за Евро 2024. Само илюзия и мечта ли е това, според Вас?

- Хората, включително и аз все се надяваме. Групата не беше кой знае колко силна. Имаме шансове, имаме шансове, надяваме се и…

Нека да мине малко време. Не става още от първата година с млади футболисти. Пак ще кажа, че е необходима търпеливост. Сигурен съм, че ще дойде момент България да се класира на Европейско и Световно първенство.

Искам да кажа и нещо друго, свързано с тези млади футболисти. В България много специалисти казват, че не са готови за игра. В Сърбия и особено в Хърватия обаче най-добре работят с младите играчи в това отношение. При тях младите също не са готови, но те ги налагат и стават готови за голям футбол. Ето това е разликата. Просто са по-търпеливи.

Има и друга разлика. Сърбия не е в Европейския съюз. Там нямат право да докарат 15 души чужденци, както в България. Така те си налагат местните млади играчи, но проявяват търпение.

-Как видяхте двубоя в Литва през вашите очи – липса на късмет или липса на класа попречи за постигане на победата?

- Комплексно е. Много млади хора играят, сигурно и класата оказа влияние. Пак обаче ще кажа, че трябва търпение, търпение и ще се подредят нещата.

- Какъв е призивът Ви към българските фенове, които не спират да мечтаят да видят националния си отбор отново на голям футболен форум?

- За пореден път ще се повторя. Нужна е търпеливост, да вярват в младите момчета и да ги подкрепят. Един ден това ще се случи. Трябва да се даде шанс на младите. Разбира се, покрай тях трябва да има няколко опитни играчи, които да им помогнат да израснат.

Бъдещето е пред младите! Вярвам, че един ден те и България ще играят на високо ниво!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Сърбин, играл за България, посочи грешка на Кръстаич и разкри защо сръбските играчи стават звезди в чужбина, а българите се провалят

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! Кокала се самопредложи и избухна: Националите са банда разбойници! Кръстаич не е треньор на България, той иска Сърбия да ни бие

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички