Само в SportLive! Атанас Пашев посочи защо Чочев стана голмайстор на Първа лига и отсече: Трябва да се сменят поколенията в националния отбор


Само в SportLive! Атанас Пашев посочи защо Чочев стана голмайстор на Първа лига и отсече: Трябва да се сменят поколенията в националния отбор
Снимка: Фейсбук страница на ЦСКА 1948

3847 0

Участникът с националния отбор на България на Световното първенство в Мексико през 1986-а година – Атанас Пашев, изрази мнението си пред Sportlive.bg преди предстоящите два мача на „лъвовете“ от квалификациите за Евро 2024. В тях „трикольорите“ ще гостуват на Литва в събота, а идния вторник ще приемат фаворита Сърбия в Разград.

След първите две срещи от евроквалификациите България е на последното място в Група „G“. Националите загубиха последователно от Черна гора и Унгария.

Легендарният футболист на Ботев Пловдив отчете, че е крайно време представителната селекция на родината ни да бъде подмладена, но успехите няма как да дойдат с магическа пръчка.

„Отборът живна  малко след промените, които направи треньорът. Тактически малко по-грамотни са. Застъпват добре, има и агресия, което го нямаше преди. Кръстаич вика доста млади момчета, но това е пътят за изграждането на конкурентоспособен национален тим. Трябва да се сменят поколенията и да се натиска да играят тези футболисти“, коментира пред SportLive.bg. Пашев.

Бившето бързоного крило на „канарчетата“ засегна и темата около Ивайло Чочев. Халфът на ЦСКА 1948 най-накрая получи повиквателна от селекционера Младен Кръстаич, който го пренебрегваше досега. Чочев изнесе много силен сезон и направи прецедент, ставайки голмайстор на първа с 21 попадения, въпреки че се подвизава като опорен халф.

 „Нормално е. Той стана и голмайстор на първенството. Няма как да не го викне, трябваше да го направи. Не, че Чочев ще вкарва голове в националния отбор, защото постът му е на опорен халф. В нашето първенство обаче всичко е нормално и вътрешният халф може да стане голмайстор на шампионата. Това е без прецедент в българския футбол.“, подчерта Пашев.

 „Дължи се на слабите чужденци, които ги взимаме в българските отбори. Трябва да се взимат само такива чужденци, които да правят разликата. По мое време бях на 27 години, когато отидох в Израел, а по-късно и в Малайзия. Имаше по двама чужденци и всички други играчи си бяха местни. Чужденците правеха разликата, дърпаха отборите напред. Нямам нищо против играчите от други страни, но да бъдат двама, трима или четирима, но наистина да са над местните момчета“, отговори той на въпрос как Чочев стори чудото и стана топреализатор у нас в изминалата кампания.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Участник на Мондиал '86 каза защо се обезсмисля постът на националния селекционер на България и отсече: Той трябва да е магьосник

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички