Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла: Не обичам Кокала, но той е най-добрият треньор за националния отбор! Мъри или Йончев трябва да е президент на БФС


Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла: Не обичам Кокала, но той е най-добрият треньор за националния отбор! Мъри или Йончев трябва да е президент на БФС
Снимка: принтскрийн

17039 0

Националният отбор на България на практика се прости с мечтата си да се класира за Европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година. Полемиките около поста на селекционера Младен Кръстаич в родната футболна общественост не спират.

Бившият национал Георги Илиев-Майкъла се съгласи да коментира пред SportLive.bg  представянето на националите. Той изрази мнението си за проблемите в българския футбол, при „трикольорите“, както и за работата на селекционера Младен Кръстаич. Майкъла направи и интересни предложения, касаещи „лъвовете“ и управлението на футбола ни, обосновавайки се за тях.

Ето какво обяви Майкъла пред медията ни: 

- Г-н Илиев, мечтата на националния отбор на България за класиране на Евро 2024 угасна окончателно след поражението от Черна гора. Какво е мнението Ви за представянето на „лъвовете“ в мача Подгорица и като цяло по време на квалификациите?

- Треньорът сменя по 5 човека във всеки мач и пусна нови играчи. Няма как да се обиграва отбор. Трябва да има 7 основни футболисти и само 2-3 да са спорни.

При нас обаче това го няма. Вижте първо какво представлява първенството ни. Може ли държавата да не е направила един стадион? Футболът е отражение на държавата. Каквото е управлението, такъв е и футбола.

След като Македония има стадион за 250 млн. евро, а ние нямаме и един, какво да говорим повече.

- Как оценявате работата на селекционера Младен Кръстаич и какво е мнението Ви за предприетото от него подмладяване на състава?

- Подмладяването е правилно, но да си държи на един състав, а не да сменя футболистите непрекъснато. Във всеки мач има по 5-6 нови, което вече споменах. Това е нивото. Който и да сложи, е еднакво.

- Визирате, че нивото на футболистите е ниско.

- По-важното е, че държавата изобщо е абдикирила от спорта. Колкото и да плюят по футболния съюз, в лицето на Боби Михайлов БФС направи база – професионална и на високо ниво. Държавата обаче не е направила нито един стадион в България. Какво е виновен той?

Това е проблема. Никой не гледа реалността, че футболът е такъв – визирам и при децата, и юношите. Нямат по-големи качества.

- Смятате ли, че държавата ще промени политиката си спрямо спорта и футбола?

- В Пловдив има два стадиона. Откъде там ще има две съоръжения за общо 120 млн. лева, а в София няма и един. Нормално ли е това?

- Все пак за стадионите в Пловдив държавата помогна.

- Там не е помогнала малко, а на 100%. Пак ще попитам това нормално ли е? Как един журналист не е излезе да пита защо тези пари не се инвестираха в София, а в Пловдив, за майните там.

- Какво е Вашето обяснение?

- Аз знам какво е. Желанието ми журналистите да излезете и да питате. Мен ме оставете, знам причината.

- Изглежда е свързано с политика…

- На 99% е така. Сега нека да гледаме мача между ЦСКА и ЦСКА 1948, в който ще бием с 2:1, а мизерията в българския футбол ще продължи.

Защо не ме питат за президент на БФС кой да стане? Едни казват Боби Михайлов, а други – Димитър Бербатов. Аз пък ще сложа Станимир Стоилов.

- Вие за него ли сте да оглави БФС?

- Да, аз бих сложил Мъри Стоилов или Цецо Йончев, примерно. Мога да сложа всеки, за да харчи 10 млн. евро. Нищо ново няма да има. Боби Михайлов поне направи база.

- Визирате, че няма голямо значение кой ще е президент на футболната централа. Правилно ли Ви разбрах?

- Абсолютно. Никакво значение няма. При този начин на работа в детско-юношеските школи е така.

- Мнозина специалисти са на мнение, че Младен Кръстаич трябва да бъде уволнен. Какво е Вашето?

- Той ще бъде 15-ият изгонен. Може и да го уволнят, но какво от това?! Материалът, с който работи е некачествен. Който и да дойде друг, ще е същата работа. Малко по-добре ще е, но…

- Наскоро Емил Велев пред медията ни каза, че на практика Кръстаич не познава футболистите и му казват кои играчи да повика в националния отбор. Вие как мислите?

- Нали ги гледаш в българското първенство кои играят. Той взима, което гледа. Всички са резерви.

- Имате предвид, че той си ги избира.

- Да. Той си има екип. В българското първенство има трима футболисти, които играят.

- Виждате ли светлина в тунела за националния отбор?

- Мисля, че най-добрият треньор на националния отбор ще е Кокала. Да сложат Емил Велев за селекционер.

- Сериозно го предлагате, нали?

- Много сериозно го казвам.

- Какви са доводите Ви?

- Кокала е най-добрият от всички. Колкото и да не го обичам, защото е левскар, но не мога да отрека, че е добър работник. Ще свърши много по-добра работа с много по-малко пари. Няма да харчим доста средства.

- И националният отбор ще потръгне малко повече.

- Не малко, ще потръгнат повече.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! „Червена“ легенда прогнозира дербито с ЦСКА 1948 и отсече: Треньорите в ЦСКА са заплатаджии, нямаме никакъв шанс за титлата

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш играч и шеф на ЦСКА защити Илич, каза докога ще продължи хегемонията на Лудогорец и отсече: Разградчани ни дават урок!

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички