Ексклузивно в SportLive! Георги Илиев – Малкъла даде прогноза за „червеното“ дерби и отсече: Треньорите в ЦСКА са заплатаджии, нямаме никакъв шанс за титлата


Ексклузивно в SportLive! Георги Илиев – Малкъла даде прогноза за „червеното“ дерби и отсече: Треньорите в ЦСКА са заплатаджии, нямаме никакъв шанс за титлата
Снимка: Lap.bg

7403 0

В неделя ще е поредният епизод от дербито между двете ЦСКА-та в родния футбол. ЦСКА ще приеме ЦСКА 1948 на стадион „Българска армия“ в среща от 9-ия кръг.

При последния сблъсък между двата тима се стигна до истинска драма. Иван Турицов пропуска дузпа в 102-ата минута, което на практика костваше титлата на водения тогава от Саша Илич отбор на армейците.

Бившият футболист и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно предстоящото дерби с ЦСКА 1948. Той говори за шансовете на „червените“ за титлата през този сезон, за неяснотите около селекцията на стадион „Българска армия“, както и други теми около армейците.

Ето какво сподели Майкъла пред медията ни:

 - Г-н Илиев, да започнем с тривиалния въпрос – какви са очакванията Ви към мача между ЦСКА и ЦСКА 1948?

- Смятам, че ЦСКА ще победи. На стадион „Българска армия“ би трябвало да нямаме проблеми. Най-неприятното е, че има два клуба ЦСКА. Това е проблемът, а не мача. Всеки от двата клуба казва, че той е идентичния. По принцип и двата са нови клубове.

- Вие коя позиция за автентичност приемате за правдоподобна – кой има правото да претендира, че е истинският ЦСКА?

- На по около 8 години са. Този клуб, който играе на „Армията“, е истинският.

- Какво според Вас е мерилото по този казус?

- Стадионът и това, че феновете са го приели. Това е отбор на феновете. Много собственици се смениха. Щом феновете са го приели за ЦСКА, значи това е по-истинския клуб.

- Каква е прогнозата Ви за мача?

- Прогнозирам 2:1 за ЦСКА.

- За първи път в историята на съперничеството между двата клуба в родния елит ЦСКА 1948 е по-напред от ЦСКА преди дербито помежду им. Кой ще завърши по-напред в края първенството?

- ЦСКА ще е по-напред, визирам ЦСКА–София. Просто отборът е по-класен, но пък в другия има повече българи. Нека да не забравяме и това, защото единият отбор играе само с 1 нашенец, а другият – с 6-7 български играчи.

Докато в родното първенство не задължат да започват поне по 6-7 българи, ще сме на това ниво.

- Ще успее ли през този сезон ЦСКА да стане шампион въпреки колебливото начало?

- Не, няма шанс.

- Пак ли ще останат втори или …

- Ще се борим за второ и трето място.

- Очевидно имате опасения, че и втората позиция е възможно да се изпусне.

- Може, не стоят добре. Нека да не забравяме, че и Левски играят добре, разполагат с добри играчи. Имат качествени бразилци. Ние разполагаме само с двама класни футболисти.

Черно море и Локомотив Пловдив също са интересни отбори, които се представят на високо ниво. Имат качествени играчи, чужденци. А ние взимаме на килограм.

Никой не казва и кой прави трансферите в ЦСКА. Нито един треньор досега не е казал, че участва в трансферите. Никой и от директорите не заявява, че примерно някой играч е гледан и т.н. Селекцията изобщо не се коментира в ЦСКА. Треньорите работят с това, което им дадат.

Лошо впечатление прави, че треньорите казват, че работят с каквото са им предоставили, а после се оправдават, след като ги изгонят след 8 месеца или най-много година. Виждате колко много наставници са били изгонени вече. След като ги уволнят заявяват: „Ние това заварихме“. Нека да го кажат преди това. Защо не смеят да го кажат предварително?

- Каква е причината според Вас?

- Защото ги интересуват само заплатите. Те не знаят какво е ЦСКА. Отиват да си вземат месечното възнаграждение. Каквото му дадеш, той е готов.

Когато го изгонят, вече започват да говорят за трансферите и да се оправдават.

- Само за чуждестранните треньорите на ЦСКА ли важи казаното от Вас или и за българските?

- Всичките са един дол дренки. Иначе, българските треньори са по-добри от другите за мен. Не мога Любо Пенев, Стойчо Младенов или Пламен Марков да ги сравнявам с тези.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SportLive! Александър Станков: Кръстаич е „Подлогич“, ако се е съгласил да му казват кои футболисти да вика в националния отбор

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла защити Илич, каза докога ще продължи хегемонията на Лудогорец и отсече: Разградчани ни дават урок!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички