Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла защити Илич, каза докога ще продължи хегемонията на Лудогорец и отсече: Разградчани ни дават урок!


Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла защити Илич, каза докога ще продължи хегемонията на Лудогорец и отсече: Разградчани ни дават урок!

4302 0

Бившият защитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла коментира пред SportLive.bg интересни теми около „червените“. Той изрази мнението си относно развитието на шампионата през този сезон.

Илиев обяви, че Лудогорец почти сигурно отново ще се окичи с титлата, като не пропусна и да похвали разградчани за клубната им политика.

Ето какво сподели Майкъла пред медията ни: 

- Г-н Илиев, Казахте, че ЦСКА няма шанс да стане шампион. Лудогорец ли за ще триумфира с титлата за пореден път?

- Да, на 99, 9% Лудогорец пак ще шампион.

- Какви са очакванията Ви към настоящия лидер Локомотив Пловдив и подгласника им Черно море, които започнаха сезона отлично?

- Демонстрират добър футбол. Локомотив Пловдив се представя добре. Проблемът е, че направиха два стадиона в Пловдив, а в София няма нито един. Не може националният отбор на България да обикаля страната и да търси къде да играе и кой стадион има разрешение. Това е ненормално.

- Според Вас Локо Пд и Черно море могат ли да бъдат конкуренти на Лудогорец за титлата?

- При този начин на работа Лудогорец поне още 5 години ще е фаворит.

- Разградчани продадоха Десподов и други играчи, но веднага купуват техни заместници.

- Продават, купуват и пак продължават. Дават ни урок как се печели от футбол.

- ЦСКА не успя да бие ЦСКА 1948 в края на миналия шампионат заради прословутата изпусната дузпа, което коства и титлата на отбора, воден от Саша Илич тогава.

- Те ни направиха шампиони, но ние не успяхме да се възползваме. Направиха равен на Лудогорец, но сами сме си виновни.

- Започна ЦСКА постепенно да подобрява играта си и да влиза в ритъм?

- Точно обратното. С изгонването на треньора ние променяме цялата тактика. Ние връщаме човек, който е изгонен преди 2 години. Не може да го изгониш тогава и сега да го върнеш обратно. При другия една дузпа ни лиши да станем шампиони. Значи Саша Илич си е свършил добре работата, поне за мен. Не може да го смениш, когато една дузпа ни е попречила. Такива са нещата. Един треньор трябва да го оставят поне 2 години да работи.

- Доколкото Ви разбирам, по-скоро определяте като грешка назначението на Нестор Ел Маестро?

- Не мога да коментирам треньорите. Щом са в ЦСКА, трябва да са добри и да задоволяват  и ръководството.

- Феновете на отбора пак започнаха да реагират срещу ръководството на клуба. Какво е мнението Ви?

- Реагират, защото виждат как се работи. Не може да има такъв начин на управление – да смениш 11 треньора за 9 години. Това не е професионално, коректно и нормално.

- Какъв е призивът Ви към феновете и ръководството на ЦСКА?

- Феновете да посещават стадиона и да помагат на клуба. Ръководството пък да си свърши работата и да поеме отговорност. Когато един човек взима по 20 000 – 30 000 лв. заплати, трябва да може да носи отговорност. А не утре да казва: „Аз не знам за какво става въпрос“. В момента това се случва на 90% в ЦСКА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! „Червена“ легенда прогнозира дербито с ЦСКА 1948 и отсече: Треньорите в ЦСКА са заплатаджии, нямаме никакъв шанс за титлата

ОЧАКВАЙТЕ И ТРЕТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ГЕОРГИ ИЛИЕВ – МАЙКЪЛА ПРЕД SPORTLIVE.BG

 

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички