Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла отсече: Левски ме притеснява!


Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла отсече: Левски ме притеснява!
Снимка: принтскрийн

21983 0

ЦСКА приключи рано-рано участието си в Европа след отпадането от Сепси със срамния общ резултат 0:6 още във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. За „червените“ остана през този сезон отново да пробват да детронират тоталния хегемон на родната сцена – Лудогорец.

Отговор на въпроса дали ще успеят SportLive.bg потърси от бившия защитник и изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла. Бизнесменът анализира и представянето на останалите 3 отбора, защитаващи честта на България в евротурнирите – Лудогорец, Левски и ЦСКА 1948.

Ето какво анализира трикратният шампион с армейците пред медията ни:

- Г-н Илиев, за ЦСКА остана да се борят за титлата след ранното приключване с евротурнирите. Ще успеят ли най-накрая да я спечелят?

- Много е рано да се правят прогнози. Лудогорец също не са в добра кондиция и форма. Отпаднаха от съвсем обикновен отбор от Шампионската лига.

Според мен Левски играе много добре. И в двата мача в Европа се представи на висота. Тактически стояха много добре. Може би и новият им треньор си върши качествено работата.

- Следващият съперник на „сините“ е Апоел Беер Шева. Имат ли шансове да се класират в груповата фаза на Лигата на конференциите?

- Нормален противник. Защо да не го отстранят? Играят доста добре. Защо да не успеят да се класират дори и за групите? Левски се представят на ниво в защита, докато в ЦСКА са безобразни в отбрана. Правят се такива елементарни грешки, направо детински. Не може този отбор да ти вкара 6 гола! Единият е капитан, но всичките бяха безобразни. Един отбор се прави от вратаря и защитата, всичко друго е след това.

Вратарят ни също се прави на футболист. Сътворява изключително елементарни грешки. Защитата и вратарят са на изключително ниско ниво. В средата на терена и напред все нещо ще се направи. Ще се наместят във времето.

- Как се представи ЦСКА 1948 в дебютното си участие в евротурнирите?

- Според мен те имаха превъзходство над ФКСБ. Водеха с 2:1 и можеха да чакат продължения и дузпи. Поне това е моето мнение. Просто не изиграха правилно тактически реванша и го загубиха. Искаха да вкарат трети гол. И при тях обаче се видя много слаба защита. Инкасираха 3 много елементарни гола.

- Лудогорец ще се изправи срещу бившия отбор на Станимир Стоилов Астана в третия предварителен кръг на Лига Европа. Ще успеят ли да се класират отново в групите на турнира?

- И в Разград не знам каква точно е трансферната политика. Не са в най-доброто си състояние, но може и да успеят да се класират за групите. Това са най-елитните отбори в България. Визирам двете ЦСКА-та, Левски и Лудогорец.

За момента Лудогорец си остава фаворит за титлата в България. ЦСКА пак ще бъдат конкуренция на разградчани, но Левски ме притеснява, защото играят добре.

- Визирате, че Левски Ви притесняват, защото могат да се включат по-сериозно в битката за титлата, нали?

- Да. Говоря за битката за шампион в родния шампионат. Но и в Европа останаха само Левски и Лудогорец.

Това са турнирни мачове и ако „сините“ играят по този начин, могат да продължат напред. Тези срещи нямат нищо общо с двубоите от българското първенство. Много важна е ролята на треньора, а именно да изиграе тактически правилно мача.

ЦСКА започна добре срещу Сепси в първите 10 минути. Всичко се получаваше и изведнъж елементарен гол от дузпа. След 2 замахвания капитанът падна по гъз, ще му се изтрие задника. Несериозно е да се случват такива неща. Мачът спокойно можеше да завърши и 6:0.

Пожелавам успех на Левски и Лудогорец в Европа. Все пак те са представителите на българския футбол.

Пак ще кажа, че ЦСКА 1948 подходиха погрешно. Вместо да чакат продължения се оголиха и търсеха трето попадение във вратата на ФКСБ.

- Сякаш с нетърпение очаквате да се случи и нещо наистина хубаво на ЦСКА.

- Да. Чакам с нетърпение да се случи нещо наистина хубаво с ЦСКА. Миналата година пропиляхме златен шанс да станем шампиони. ЦСКА 1948 почти ни направи шампиони, след като завърши наравно с Лудогорец, но не успяхме да вкараме дузпата, за да триумфираме с титлата. Просто треньорът сгреши, че даде на Турицов да бие тази дузпа. Трябваше да я изпълни голмайсторът на отбора, който има и психика.

Това си е мое мнение. Клубът все пак си има ръководство. Много треньори обаче се смениха през тези около 8 години. Ние нямаме нищо. Стига с тези страшни трансфери! Големи инвестиции, но аз не виждам нито един качествен трансфер през това лято. Говоря за такъв играч, който да прави разликата.

Отборът трябва да има лидери във всяка една зона. Но такива липсват. Фаетон беше бавен и муден срещу Сепси. Защитата пък тромава. Единствените лидери на стадион „Българска армия“ в момента са феновете.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ексклузивно в SL! „Червена“ легенда каза защо се стигна до срама срещу Сепси и отсече: Фаетон трябва да си плаща да играе в ЦСКА

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Михаил Александров: Румънците не изпитваха респект към ЦСКА, но Сепси не е „Пепси“

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички