Само в SportLive.bg! Истината защо Димитър Димитров - Херо не пое Ботев Пловдив – причините са две, не е само сформирането на собствен екип


Само в SportLive.bg! Истината защо Димитър Димитров - Херо не пое Ботев Пловдив – причините са две, не е само сформирането на собствен екип
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

6576 0

Димитър Димитров – Херо се размина с треньорския пост в Ботев Пловдив, въпреки че се считаше за сигурен заместник на Станислав Генчев. В крайна сметка ангажирането на 64-годишния специалист, който безспорно е един от най-добрите в България, пропадна.

Броени дни по-късно „канарчетата“ назначиха Душан Керкез. Босненският специалист замени Станислав Генчев и ще дебютира официално като треньор на пловдивчани в събота при гостуването на Лудогорец.

ДВЕТЕ ПРИЧИНИ ЗА РАЗМИНАВАНЕТО МЕЖДУ БОТЕВ ПД И ХЕРО

Димитър Димитров – Херо и ръководството на Ботев Пловдив не са финализирали успешно преговорите за назначението му за треньор на отбора поради две причини. Едната е свързана с невъзможността сам да сформира екипа, с който да работи, а втората е, че не е получил гаранции, че ще има последната дума по селекцията, научи SportLive.bg от свои изключително надеждни източници.

За първата причина призна и самият Димитров в интервю пред колегите от „Мач Телеграф“, като той сподели пред вестника, че шефовете на „жълто-черните“ не са му позволили да направи собствен треньорски щаб.

Според информаторите на SportLive.bg, Херо има два основни принципа по отношение на треньорската професия. Единият е, че той иска сам да сформира екипа, с който ще работи. Бургаският специалист желае да работи с хора, в чиято лоялност и коректност е абсолютно сигурен. Другият е свързан със селекцията, по която да има заключителната дума и да взима крайното решение. Такива гаранции от Ботев Пд обаче не са му били дадени, разбра медията ни.

По наша информация Димитров със сигурност не е желаел в треньорския му щаб да остане Рафаел Ферейра. Португалецът бе част от екипа на Станислав Генчев, с който уволненият наставник работеше по-рано и в Лудогорец.

ВСИЧКО ПО ФИНАНСОВАТА ЧАСТ Е БИЛО ДОГОВОРЕНО

Източниците ни разкриха, че не е имало абсолютно никакви проблеми по отношение на финансовата част. Шефовете на Ботев Пд и Димитров веднага са се разбрали за личните условия на специалиста.

ХЕРО НЕ Е НАСТОЯВАЛ ЗА МАХАНЕ НА 8 ИГРАЧИ И ПРИВЛИЧАНЕ НА НОВИ 8 ФУТБОЛИСТИ

При пропадането на идването на Херо в Ботев Пловдив се появи информация, че специалистът е настоял да бъдат освободени 8 футболисти, а на техните места да бъдат привлечени също толкова нови. Нашите информатори са категорични, че не е имало подобно условие.

Това е абсолютно невярно. Трансферният прозорец у нас затвори на 7 септември. Просто е невъзможно за една седмица да се случи подобно нещо. Дори няма и логика“, заявиха източниците ни.

Така Димитров не успя да стане треньор на Ботев Пловдив. SportLive.bg припомня, че Херо бе спортен директор на „канарчетата“ за по-малко от месец през 2014 година.

Според запознати към момента реномираният роден специалист има предложения от чужбина. Той обаче предпочита да работи само в България, за което и самият Димитров призна по-рано в интервю пред медията ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Димитър Димитров-Херо апелира към обществеността и обяви: Каузите като „Мач на Надеждата“ трябва да са по-чести в България

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички