Ексклузивно в SportLive! Майкъла: Фаетон трябва да си плаща да играе в ЦСКА! Не подходиха сериозно към мачовете със Сепси


Ексклузивно в SportLive! Майкъла: Фаетон трябва да си плаща да играе в ЦСКА! Не подходиха сериозно към мачовете със Сепси
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

17630 0

ЦСКА не успя да елиминира поне един противник Европа и набързо приключи с евротурнирите. „Червените“ отпаднаха във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите със изключително срамния общ резултат 0:6 срещу Сепси. Носителят на Купата и Суперкупата на Румъния спечели с 4:0 реванша.

Бившият защитник и изпълнителен директор на армейците Георги Илиев се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg, изразявайки мнението си за случилото  се в сблъсъците с румънците.

Ето какво обяви Майкъла пред медията ни:

- Г-н Илиев, какво е мнението Ви за позорното отпадане на ЦСКА от Сепси на фона и на очакванията, които имахте пред сблъсъка между тях във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите?

- Бях Ви казал, че имам съвсем други очаквания, защото не съм ги гледал. Те обаче не се сбъднаха. Афишира се, че ЦСКА са купили страшни футболисти, за много пари. А тези страшни футболисти просто не знаят къде се намират. До този извод се достига от видяното на реванша срещу Сепси.

За мен наистина много хора от този отбор не знаят къде се намират. Не знаят какво е ЦСКА и какво значи тази фланелка. Най-хубавото на стадиона в Румъния бяха феновете!

Дали 3 млн. за Фаетон, но се вижда, че той е с килограми отгоре. Не изглеждат реални тези пари. Но пък може и той да се развие. Ние ги съживяваме в ЦСКА. Фаетон трябва да си плати, за да играе в ЦСКА.

-Трагични ли бяха ЦСКА в двата мача с румънците или по-скоро многото грешки допринесоха за случилото се?

- Думата трагични не е от футболния жаргон. Първо, за мен играха несериозно, не подходиха сериозно към тези два мача. Все пак от тези срещи клубът щеше да прибере финансови средства. Освен това при добро представяне някои футболисти можеше да бъдат трансферирани. Това е бизнесът.

Тук с Ботев Враца и Хебър Пазарджик няма кой да ги гледа и да ги купи. Нужно е да минеш поне 2-3 кръга в евротурнирите.

За мен ЦСКА може много повече. Но сега просто се представи безобразно – и играчите, и треньорите. Но не са виновни само треньорите. Коментирал съм го вече много пъти. Кой от треньорите е участвал в трансферите? Нито един треньор досега не е гледал футболисти и да е казал да ги вземат.

ЦСКА ги взимат, а после наставникът на отбора трябва да се напасва с тях, вместо обратното. Истината е, че треньорът трябва да си избере играчи, които отговарят на неговия стил. Всеки специалист си има своя схема. За мен Любо Пенев беше един от най-добрите треньори. Великолепен специалист е. Защо обаче го махнаха?

- Отрази ли се изобщо по някакъв положителен начин треньорската рокада в двубоя със Сепси?

- Нестор Ел Маестро не е лош треньор. Същото важи и за Саша Илич. Той си свърши човека работата. С тези футболисти ще стане същата история. Не е участвал в нито един трансфер.

Една точка и две дузпи ни лишиха от шампионска титла. Ако беше вкарана дузпата в 90-ата минута, печелехме титлата.

Саша Илич ли е виновен? Пак ще кажа, че за мен той е един много добър треньор. Подходиха несериозно. Взе се нов треньор и паднахме с 4:0. Сега и срещу Славия, ако направим равен или загубим, какво ще стане. Да не дойде следващият треньор?!Това е несериозна политика на управата на ЦСКА.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Бивш нападател на ЦСКА: Съгласен съм да отпаднем от Европа, но да станем шампиони

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Само в SportLive! Георги Илиев – Майкъла отсече: Левски ме притеснява!

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички