Само в SportLive! Емил Велев – Кокала отсече: Бразилците в Левски не влизат в тактическите схеми!


Само в SportLive! Емил Велев – Кокала  отсече: Бразилците в Левски не влизат в тактическите схеми!
Снимка: Lap.bg

17285 0

Левски нанесе първо поражение на непобедения Черно море. Хората на Николай Костов излъгаха с 1:0 селекцията на Илиан Илиев, която игра през по-голямата част от мача в намален състав.

След успеха „сините“ се доближиха на 4 точки от лидера Локомотив Пловдив. В петък Левски ще гостува на Берое.

Бившият футболист и треньор на Левски Емил Велев – Кокала се съгласи да даде интервю пред SportLive.bg относно представянето на тима от стадион „Георги Аспарухов“. Той изрази мнението си за успеха срещу „моряците“, като сподели и очакванията си за визитата в Стара Загора. Велев коментира и дали „сините“ са в битката за шампионската титла през този сезон.

Ето какво заяви пред медията ни последният треньор, извел Левски до футболния трон в България: 

- Г-н Велев, Левски нанесе първо поражение на непобедения Черно море, но готови ли са „сините“ да се включат в битката за шампионската титла?

- Труден мач беше, въпреки че Левски победи с 1:0. Нещата се улесниха след изгонването на Дробаров с този непремерен шпагат, който направи. Наистина Левски нямаха много възможности за гол, но пък стигнаха до трите точки, които бяха най-важни в случая.

- Червеният картон ли оказа решаващо влияние за крайния изход от срещата?

- Червеният картон, а донякъде и голът, който допусна вратарят на Черно море. Той можеше да реагира по-прецизно и да избие топката. Иначе, мачът може би щеше да отиде към равен.

- Какво е мнението Ви представянето на Николай Михайлов, който пазеше на вратата на Левски в този мач?

- Той нямаше много работа. Справи се с нещата, които имаше около вратата му. Няма нещо специално, защото и Черно море нямаха много ситуации.

Като цяло и двата отбора не играха на нивото, което ги познаваме. Възможно е и важността на мача да е оказала влияние върху представянето на тимовете. Левски все пак спечели трите точки.

- Смятате ли все пак, че Левски има потенциал и да се бори за титлата през този сезон?

- Виждаме, че всички отбори вече са със загуби. Няма такъв, за който да се каже, че е по-добре от всички други и той ще стане шампион.

Има 3-4 отбора, които ще се борят за шампионската титла и Левски е един от тях.

- Забелязвате ли отборът на Левски вече да има изграден стил?

- Все още няма, защото  играят и доста бразилци. Те не влизат много-много в тактически схеми. Виждаме, че всеки играе там, където си поиска. Горе-долу така са нещата.

Силно казано е да се говори за изграден стил. Играят атакуващ футбол, но той зависи от качествата на самите футболисти. Знаем, че бразилците обичат да играят с топката и да атакуват.

- Може ли да се твърди, че бразилците в състава на Левски са недисциплинирани от тази гледна точка?

- Да. Направи ми впечатление, че и крайните защитници на Левски - и Цунами, и Петрис атакуват, а около 70-ата – 80-ата минута нямат въздух. Много по-лесно ги преминават. Има опасност да получат и голове.

- Необходими ли са някакви мерки и действия спрямо действията най-вече на бразилците в състава?

- Според мен, ако им промениш начина на игра, няма да дадат това, на което са способни.

- Предстои гостуване на Берое, който срази като гост настоящия лидер в първенството Локомотив Пловдив. Какви са очакванията Ви за този двубой?

- Очаквах Локомотив Пловдив да започне да губи, защото се забеляза, че в последните мачове имаше доста колебания. Доста случайно изравниха на Лудогорец. Там загубата беше сигурна. Една вратарска супергрешка направи така че Локо Пд да не паднат в Разград.

Аз не познавам нито един играч в състава на Берое. Там са само чужденци. Странното в българския футбол е, че вече играят само чужденци, а при тях е заедно и с треньора им.

- Ще победи ли Левски в Стара Загора според Вас?

- Аз очаквам Левски да бие, но може би ще има изненади, тъй като тези играчи изобщо не ги познаваме – някакви аржентинци, някакви южноамериканци.

- Възможно ли е да изненадат неприятно отбора на Николай Костов?

- Не. Съмнявам се, защото Левски са доста по-сериозен отбор от Локомотив Пловдив.

ОЧАКВАЙТЕ И ВТОРА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО С ЕМИЛ ВЕЛЕВ-КОКАЛА ПРЕД SPORTLIVE.BG

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SportLive.bg! Емил Велев –Кокала засипа със суперлативи Черно море и отсече: Илиев трябва да води България! Време е Ники Михайлов да пази за Левски

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички