Петър Величков заговори за обрат с оставката на Михайлов, свързан с ротацията на кабинета и отсече: Тя ще се приема с явно гласуване


Петър Величков заговори за обрат с оставката на Михайлов, свързан с ротацията на кабинета и отсече: Тя ще се приема с явно гласуване
Снимка: Lap.bg

1857 0

Петър Величков направи интересен коментар след оставката на президента на БФС Борислав Михайлов. Той е част екипа на Димитър Бербатов.

Величков разясни как точно трябва да бъде приета оставката на Михайлов. Той поясни и процедурите за бъдещия избор на нов шеф на футбола ни в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Много ми иска оттук нататък да започнем да говорим не за недъзите, които доведоха футбола до това състояние, а до обединение на футболната общност. Надяваме се, че този път сме на път да скъсаме на това ръководство. Бяхме обвиняване, че сме тежки опоненти на Михайлов и неговия екип, не представяме нелицеприятно на нещата в БФС.

Няма как, когато опонента ти след 15 години не е постигнал нищо, доведе футбола до това състояние и иска да остане, няма как да не говорим за този опонент. Тази конфронтация никой не я искал. Ако Михайлов не се бе върнал, след първата си оставка и не бе направил тези манипулации, нямаше да се стигне до такива неща от кухнята“, започна изказването си Величков.

КАК ЩЕ ВЛЕЗЕ В СИЛА ОСТАВКАТА НА МИХАЙЛОВ И СЪМНЕНИЯТА

Оставката може да влезе в сила само тогава, когато конгресът, който е избрал президента гласува тази оставка. Конгресът е този, който може да приеме оставката. Този процес по приключване на това управление е започнал, но далеч не е завършил. В момента нито един член на Изпълкома не е подал оставка. Това се набива на очи, но може да означава точно това – изчакваме в момента бурята да премине да се успокоят нещата, изчакваме да видим какво ще стане с ротацията в кабинета. Цялата политическа класа и хората скочиха и казаха, че този президент трябва да си отиде.

Ако тази ротация обаче не се осъществи и има едно служебно правителство, дневният ред на държавата се сменя, фокусът няма да бъде толкова голям и аз няма да се учудя, ако се тръгне да се работи в тази посока. А именно – след като бурята премине, клубовете да бъдат притеснявани с познатите методи, с които работи това ръководство и при едно явно гласуване оставката да не бъде подкрепена. Апелът ми е към тези клубове – трябва да осъзнаят отговорността, която носят, трябва да бъдат смели. Това е първата и последна стъпка за приключване управлението на това ръководство“, каза Величков.

ЗА ПРЕДСТОЯЩИЯ КОНГРЕС

Дневният ред на конгреса трябва да бъде направен от сериозни хора юристи, които на практика да сложат край на споровете в съда по отношение на предните два конгреса“, категоричен е той.

Иска ми се бързо да начертая нещата, които трябва да се случат. Първо тази оставка трябва да бъде приета. Клубовете трябва да понесат отговорност и да го завършат. Оттам нататък – как трябва да бъде свикан конгреса, къде ще бъде конгреса, защото в НДК в една зала имате всичко, което се случва.

Ако отидем в хотел Маринела, където са правени конгреси, всички знаят какво се случват там. Там ходят организации, които искат да използват залата, която е компактна, има разни подходи към нея. Това са все въпросителни, които трябва да бъдат уточнени. Искрено се надявам и изборният процес от 12 октомври да бъде повторен едно към едно, защото изборният процес беше ОК, но тогава трябваше да има балотаж, който не направиха“, завърши Величков.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Хвърлиха 2 бомби пред SL! Появи се нов кандидат за шеф на БФС, ето кого Боби готви за свой заместник

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички