Ексклузивно в SportLive! Градев: Обмислям да се кандидатирам за президент на БФС! Михайлов готви Красен Кралев за свой заместник


Ексклузивно в SportLive! Градев: Обмислям да се кандидатирам за президент на БФС! Михайлов готви Красен Кралев за свой заместник
Снимка: Actualno.com

10517 0

Президентът на БФС Борислав Михайлов подаде оставка днес пред Изпълнителния комитет на централата. Предстои тя да бъде приета от Общото събрание и да се насрочи нов изборен Конгрес, на който да бъде избран нов шеф на родния футбол.

Известният български адвокат по спортно право-Георги Градев, се съгласи да направи коментар пред SportLive.bg след депозираната оставка на Михайлов. Той е категоричен, че този акт не е най-важен в момента и посочи две фундаментални обстоятелства около провеждането на самия Конгрес. Едното е той да се проведе през януари или най-късно през февруари. Другото е, че всеки кандидат-президент трябва да излъчи свой представител в комисията, която ще подготви събитието, свързано с избор на нов шеф на българския футбол.

Градев заяви, че със сигурност ще участва в предстоящия Конгрес под някаква форма, като не изключи дори да се кандидатира за президент на БФС. Само преди седмица България постигна исторически успех, след като националният отбор на България за жени стана европейски шампион по шахмат. Градев има важна роля за феноменалното постижение, защото е секретар на временната комисия за управление на българския шахмат.

Градев хвърли и друга изненадваща бомба пред медията ни. Той обяви, че готвеният за заместник на Борислав Михайлов е бившият спортен министър Красен Кралев.

МНЕНИЕТО НА ГРАДЕВ ЗА ОСТАВКАТА НА БОБИ И ПРЕДСТОЯЩИЯ КОНГРЕС

Моето мнение е, че оставката на Борислав Михайлов беше задължителна, но е закъсняла. Тя трябваше да се подаде преди мача с Унгария, за да успокои обстановката и срещата да се проведе в нормални условия. Поради тази причина продължавам да твърдя, че кръвта по улиците е изцяло по ръцете на Борислав Михайлов. Но както казват хората: „По-добре късно, отколкото никога“!, започна Градев коментара си пред SportLive.bg.

По-важното в момента не е оставката му, тъй като на този етап през декември и януари няма мачове и футбол. Все е тая дали Михайлов е там или не.

По-важното са две неща. Първото е Конгресът да се проведе през януари или най-късно през февруари, но преди подновяването на първенството. Март месец догодина е прекалено късно. Няма никаква причина да се отлага. Конгрес може да се организира в рамките на 35 до 40 дни без никакъв проблем. Не са необходими два месеца, както твърди той. Това пак показва някаква схема. Отново ще мислят и ще правят нещо.

Второто изключително важно е комисията, която ще подготви това събитие да се конституира с представители на различни групи. Става въпрос кандидатите като Бербатов, Крушарски евентуално и Ивайло Дражев, който е вечния кандидат, да си излъчат по един представител в тази комисия, а не тя да е съставена от хората на Борислав Михайлов, които отново ще забъркат огромни бъркотии.

Ето това са двете важни неща в момента, а не оставката. От ключово значение е кой ще подготви новия Конгрес и кога ще се състои той“, категоричен е той.

ИМА ЛИ НЕЩО СКРИТО

„Да, да. Той търси в момента заместник, който той да наложи, да бута, отново иска той да окаже влияние върху клубовете, така че да се гласува по неговия начин. Иска да избегне ходене в НДК, където всичко е прозрачно. Желае да отиде в хотел „Маринела“, където има коридори и задкулисни истории. Отново се търсят начини, по които да се пречи на обединението на футболната общност“, отговори Градев на въпрос има ли нещо скрито според него.

МИХАЙЛОВ ГОТВИ КРАЛЕВ ЗА СВОЙ ЗАМЕСТНИК?

 „Да. Вероятно ще е Красен Кралев. Той е човекът, който в момента се натиска страшно много. За мен Красен Кралев е човек с много съмнителен морал и не би трябвало той да се натиска. Най-малкото, че той е дал лиценз на БФС по времето когато футболният съюз е дължал пари на държавата. Това показва некоректност. Да не говорим, че Красен Кралев на Конгреса, когато беше с Любо Пенев, излезе и направи изказване в подкрепа на Михайлов, което също е абсолютно забранено и е намеса в работата на БФС. Тоест той е един от близките хора на Михайлов. Ако ще е само „стани да седна“, е безсмислено. Красен Кралев и Михайлов са си дупе и гащи, те са си приятели. За мен не трябва да е Красен Кралев, но това е човек, който се бута в момента, и който евентуално Михайлов иска да седне, за да му замете следите.

Но аз не смятам, че Красен Кралев има екипа, защото е крайно време ние да обърнем системата и да я върнем в законовия й вид. А именно – Управителен орган, колективен управителен орган, а не едно лице начело на БФС. Виждаме, че когато едно лице управлява, нещата отиват на зле. Трябва да имаме много лица, не едно. Не трябва да е само Бербатов, не трябва да е само Крушарски, а да са много лица. Поради тази причина, който и да дойде като кандидат, аз искам да видя неговия състав на Управителен съвет. Няма да гласуваме за едно лице, а за колектив. Затова смятам, че на предстоящия Конгрес ще спечели този, който има по-добър колектив - Управителен орган“, обяви Градев след въпрос дали има идея кой е възможно да бъде евентуален заместник на Борислав Михайлов начело на БФС.

„ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРАМ ИЛИ ЗА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ, ИЛИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФС“

Ще участвам със сигурност. Ще видим точно под каква форма. Не мога да Ви кажа сега. Ще се кандидатирам или за Управителния съвет, или за президент, каквото дойде. Ще изчакам да видя какво е положението и ще реша. Но със сигурност ще участвам.

След като направих един спорт европейски шампион, знам как се правят нещата, нали? Показахме, че знаем. Нищо че онзи твърдеше, че нямаме опит и не знаем. Ето, дадоха ми един спорт за 5 месеца и видяхте какво стана „от пустиня до Дубай“, завърши Градев, който в момента е секретар на временната комисия за управление на българския шахмат.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в SL! Легенда за битката за БФС: Крушарски ще го вземат несериозно, но той се справя с трудности

АВТОР: ИЛИЯН РАДКОВ

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички