Петър Величков: Михайлов се опитва да си спечели време, готви се нелегитимен Изпълком с тежко опорочена процедура


Петър Величков: Михайлов се опитва да си спечели време, готви се нелегитимен Изпълком с тежко опорочена процедура
Снимка: БГНЕС

4216 0

Вече измина повече от седмица след проведения протест на фенове срещу БФС с искане за оставка. И въпреки огромни отзвук, който имаше, то няма оставки, няма и официално обявена дата за Конгреса. Според информации в медиите той ще бъде в понеделник, 27 ноември.

Нелегитимен Изпълком и следователно Конгрес?

Петър Величков, който все още е член от този Изпълком заяви, че не е получил покана за свикването му. А относно това какво означава, ако има свикан Конгрес, той обясни пред "dsport": "Означава само едно - Михайлов отново се опитва да заблуждава всички, че е готов за промяна. Означава, че се опитва да спечели време, надявайки се обстоятелствата да се променят и той да остана начело на БФС.

Вижте, няма как да бъде свикан легитимен Конгрес, ако заседанието на Изпълкома, който ще вземе решение за Конгрес, е нелегитимно. Това заседание на Изпълкома в понеделник ще бъде нелегитимно по отношението на свикване на Конгрес по една от двете причини - първо не е свикан Изпълкома вписан в търговския регистър или второ, ако е свикан Изпълкома вписан в Търговския регистър, аз не съм поканен на този Изпълком. И в двата случая не може да бъде свикан законно Конгрес, процедурата е опорочена тежко".

"Как и кой Изпълком е свикан няма значение за оставката. Михайлов може да я подаде, когато пожелае пред изпълнителния директор на БФС Борислав Попов, а той от своя страна ще я представи пред Изпълкома. Не е нужно тази оставка да се гласува от Изпълкома. Конгресът е този, който ще приеме тази оставка стига да бъде свикан легитимно", допълни Величков. По-рано днес Бойко Борисов обяви, че БФС е виновен за ескалирането на напрежението на протеста.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички