Лечков обеща: Ще направя предложение за рестриктивни действия относно чужденците


Лечков обеща: Ще направя предложение за рестриктивни действия относно чужденците
Снимка: БГНЕС

12040 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков за пореден път коментира представянето на националния отбор по футбол на България в изминалите две квалификации за Евро 2024, загубени от Черна гора и Унгария.

"Липсва ни класа. Малко повече се спекулира, защото това са първите стъпки на този национален селекционер с тези млади момчета. Би следвало да се изчака, да имаме малко повече търпение. Ако бяхме били Черна гора нямаше всички специалисти да излязат от дупките си", заяви Йордан Лечков пред БНТ.

"Аз гледам мача и казвам това, което виждам. Аз уважавам всички хора, които ежедневно влагат умения, пари, средства, време, желание и сърце за футбола. Ако кажем, че заплатата на Десподов за година, капитанът на Унгария я взима за месец. Нека не говорим за стадиони и бази, вътрешното ни първенство куца. Обещавам, че повече няма да бъда толкова толерантен", допълни той.

Бившият футболен национал обеща да предложи промяна в правилника, относно игровите минути на чужденците в българското първенство.

"Футболът се явява социален отдушник. Българинът чака грешка на националния отбор, за да почне да плюе. Поемам ангажимента, че ще направя предложение в Изпълкома за рестриктивни действия относно чужденците. Ние го бяхме направили, но клубовете нарушиха. Без държавата няма как да се получи", обяви вицепрезидентът на БФС. 

Йордан Лечков се надява младите състезатели да го опровергаят с успехите си в националния отбор.

"Тези хора никой не ги кара да идват в националния отбор. Те са платени. Националният отбор е трамплин. Аз бях най-скъпоплатеният футболист в Бундеслигата. Ако не тренираш ежедневно, няма как да се получи. Говоря от опит. Колкото повече владееш топката, толкова повече обезверяваш съперника. При нас е обратното. Аз искам най-после да бъда опроверган", завърши Лечков.

А ето каква кошмарна новина за България обяви Лечков.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички