Лечков отговори на Бербатов и заговори за „богати пенсионери“ и „меки краставици“


Лечков отговори на Бербатов и заговори за „богати пенсионери“ и „меки краставици“
Снимка: БГНЕС

9485 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, отговори на последните нападки на Димитър Бербатов и неговия екип. Той ги определи като "млади и богати пенсионери, които си търсят работа".

Героят от САЩ 94 говори пред колегите от „Гонг“ и за представянето на националния отбор при загубите от Черна гора и Унгария в първите две срещи от квалификациите за Евро 2024. Той не спести критиките си към играчите, като подчерта, че халфовата линия не е била на необходимата висота.

Млади - богати пенсионери, които си търсят някаква работа

„ Подочувам, както от другите медии, така го чувам и от вас, но аз бих подходил по друг начин, защото на мен ми се струва, че се прекалява с така наречения негов екип. Това са за мен едни млади - богати пенсионери, които си търсят някаква работа. След футбола, тези хора нямат и един работен ден. Не би следвало да им се обръща чак толкова внимание на тях. Иначе с вас нямаше да имаме какво да си говорим, освен да се концентрираме върху футбола, което мисля, че е и темата“, обяви Лечков

КОЙ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА КРАХА В ДВАТА МАЧА?

„ Ами, какво да ви кажа. Какво означава персонална отговорност? Аз винаги казвам това, което мисля. Ние сме единствената независима организация и не сме финансирани от държавата. Ще си позволя да се пошегувам малко, да речем, ако си купите краставици от борсата, дали ако си ги купите меки, докато стигнат на пазара или у вас ще станат твърди? Еми, това е. С това разполагаме. Като имаме меки краставици, извинявам се за сравнението, но не виждам по какъв друг начин...Добре, най-лесно е да кажа „Ох, аз поемам вина и се извинявам“ - какво решаваме с това нещо? Искам да уточня също, тези треньори, които са наети през всичките години, всички те са платени, както и самите футболисти са платени, те трябва да си носят отговорността така или иначе.

Аз не бягам от никаква отговорност, но когато казвам и давам такива сравнения, в такава ситуация всеки трябва да има малко самоконтрол да си поеме отговорността, но каква файда? Понеже се правят големи сравнения с България и Унгария, затова споменах другите футболисти в какви отбори играят, те играят в силни отбори. И аз и моето поколение сме били в чужбина и знаем, че всеки ден се тренира на максимума. Не на 100, а на 150%. В събота като ти дойде мачът, той е по-лек от тренировките. Плюс това националният отбор, от доста години го повтарям, никой не кара някой да идва на сила там. Той е трамплин, както за треньори, така и за футболисти.

Проявявам неразбиране в момента защо ние като ръководство трябва да носим негатив при положение. Затова дадох и такъв пример с краставицата, за който много хора ще ме бъзикат и майтапят. Когато една фирма си я ръководиш както трябва и тя е финансово обезпечена и всичко има насреща... ние не произвеждаме футболисти, футболистите така или иначе са ежедневно заети в клубовете. Затова дадох този пример с краставицата. И националният селекционер не може да направи кой знае какво за пет или седем дни“, отговори вицето на Боби Михайлов.

РАБОТАТА НА КРЪСТАИЧ И ФИЗИЧЕСКИТЕ ПРОБЛЕМИ НА ИГРАЧИТЕ

„Пътят, като цяло за мен е прав, но както споменах, мисля, че имаше и някои състояния, които не би следвало да пропуснем. Разполагам с малко повече информация за пропуските на футболистите. Част от тях нямат физическите възможности да издържат повече от едно полувреме. Нали знаете, че има едни устройства, които се слагат на гърдите. Треньорското ръководство следи всички тези неща и са доста обезспокоени, че някои от футболистите не могат да изкарат едно полувреме. Това са детайли, които би следвало повече върху тях да се концентрираме, отколкото върху другите неща“, сподели Лечков

Междувременно героят от САЩ 94 обяви и кошмарна новина за България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички