УЕФА ни посече! Лечков обяви много лоша новина за Националния стадион „Васил Левски“


УЕФА ни посече! Лечков обяви много лоша новина за Националния стадион „Васил Левски“
Снимка: Getty Images/Guliver

22929 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви изключително неприятна новина. Националният отбор по футбол на България вече няма права да домакинства на Националния стадион „Васил Левски".

Причината на практика може да се приеме като очаквана. Съоръжението не отговаря на новите изисквания на УЕФА.

ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА ФУТБОЛНА ЦЕНТРАЛА ПРАВИЛИ ДОСТАТЪЧНО КОМПРОМИСИ

Националният стадион вече не отговаря на изискванията на УЕФА. Бяха правени достатъчно компромиси благодарение на добрите наши контакти в европейските комисии и УЕФА, това е самата истина. Най-категорично го заявявам – националният стадион „Васил Левски“ вече не отговаря на новите изисквания, даже осветлението не отговаря, както и теренът“, обяви Лечков пред „Гонг“.

Ако забелязахте затова ви посочих вашия материал, тъй като много ми хареса сравнението. Унгария ни води 3:0 и 2 милиарда. Ние нямаме Национален стадион. Те сигурно имат 15. И искаме да се сравняваме с тях. Съвсем естествено някои ще кажат, че и Черна гора нямат, но казахме, че техните футболисти играят в силни европейски отбори", допълни вицепрезидентът на БФС.

Sportlive.bg припомня, че в последните си домакинства България посрещаше съперниците си на стадион „Хювефарма Арена“ в Разград. Там приехме и Черна гора на старта на квалификациите за Евро 2024.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Само в Sportlive! Петър Курдов: Кръстаич може да бъде сменен съвсем скоро! Десподов и Делев защо бяха на терена в Будапеща?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички