Лечков след провала: Трябва да се работи повече в клубовете, нищо ново няма да ви кажа


Лечков след провала: Трябва да се работи повече в клубовете, нищо ново няма да ви кажа
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

4760 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков застана пред камерите при прибирането на националния отбор по футбол на България от Будапеща. "Лъвовете" стартираха с две загуби и сякаш шансовете ни за класиране на Евро 2024 намаляха значително.

Лечков напомни какво са казали нашите футболисти след срещата и уточни, че това трябвало да се вземе предвид. Той сподели и каква е разликата между играчите на България и тези на Украйна.

"Бих се концентрирал върху това какво са казали самите футболисти след мача. Рядко го правя, но все пак тяхната оценка би трябвало да се вземе под внимание. Това ни е нивото, това е, което аз съм казвал винаги.

Мисля, че Георги Русев е казал, че разликата е в динамиката. Футболистите от националния отбор на Унгария играят в силни европейски първенства. Това е разликата" - започна Лечков.

Президентът на БФС подчерта, че няма още днес да се решава за потенциални промени. Отклони темата за чужденците в българските отбори, но сподели, че според него трябва да има ограничение, като завърши с призив за повече работа от клубовете.

"Днес няма как да решим какво ще се промени. Нищо ново няма да ви кажа. Важното е, че познавам нашите момчета, които играят за националния ни отбор. Нека друг път да коментираме дали трябва да има определен брой квоти за чужденците в българските отбори. Да, според мен трябва да има. Колкото по-малко чужденци играят в родното първенство… В крайна сметка трябва да се работи повече в клубовете" - каза още той.

След разочароващите резултати пък Стилиян Петров скочи на БФС и спомена лично Борислав Михайлов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички